Banes Motor České Budějovice
24.07.2019, Filip Kortus

Dřina na trénincích? Dobře nás to připraví na sezonu, ví Jan Havel

Je jedním z těch, kteří musí trenéry přesvědčit o tom, že smlouvu na jihu Čech si zaslouží. Třiadvacetiletý forvard Jan Havel je v Motoru na try outu a od pondělí trénuje s týmem. Na ledě chce prodat své zkušenosti nejen z extraligy.

Uplynulou sezonu strávil mladý útočník Jan Havel převážně v Chomutově, zároveň nastoupil k deseti utkáním v Chance lize v barvách Ústí nad Labem. Před novým ročníkem využil možnosti zkoušky a nyní bojuje o místo v sestavě Motoru. „Dostal jsem informaci, že je sem možné jít na try out. Uvidíme, jak to nakonec dopadne,“ pravil odchovanec Slavie.

Na to, že ho v Budějovicích čeká pořádná dřina, byl připraven už předem. „Slyšel jsem o tom, že je to tu extrémně náročné a čeká mě něco jiného. To se potvrdilo, ale je to jen dobře, protože nás to dobře připraví do sezony,“ uznal hokejista, který mimo jiné ozkoušel švédskou juniorskou soutěž.

Už ve středu čekal celý tým první tréninkový zápas mezi oběma skupinami, hned v sobotu je v plánu další. „Je to rozhodně lepší než rovnou skočit do přípravného utkání. Představuje to pro nás zpestření mezi tréninky, vítáme to,“ ocenil.

V tréninkovém utkání padlo dohromady čtrnáct branek a i možná posila ze severu Čech se zapsala na listinu střelců. „Když se něco povede, tak je to dobré k tomu, že se buduje herní sebevědomí. Je důležité, aby si to sedlo a bude to dobré,“ řekl útočník, mezi jehož přednosti patří rychlost a šikovnost.

S konkurencí v útoku Havel počítal. „Abych pravdu řekl, tak podobnou konkurenci mezi útočníky nepamatuji. Zatím trénujeme na dvě party, je to dobře rozdělené. Snažím se soustředit hlavně na svůj výkon, abych se do toho optimálního stavu dostal co nejrychleji. Po ostatních moc nekoukám,“ vyřkl.

Foto: Jan Škrle

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....