Banes Motor České Budějovice
31.07.2019, Filip Kortus

Představení nových tváří v týmu - 1. díl

Celkem třináct nových a staronových hokejistů se zapojilo do přípravy s českobudějovickým Motorem. Většina z nich má podepsaný kontrakt, ale nikdo nemá své místo v sestavě jisté. Kdo z nových tváří bude bojovat v přípravných zápasech o místo v kádru? Pojďme si představit první čtveřici hráčů.

Milan Klouček (naposledy Pardubice – ELH a Zubři Přerov – Chance liga)

Statistiky Milana Kloučka v sezoně 2018/19:
Zápasy (Pardubice): 27 (Přerov: 11)
Úspěšnost: 89% (Přerov: 92,5%)
Průměr obdržených branek na zápas: 3 (Přerov: 2,25)
Čistá konta: 0 (Přerov: 1)
Novic do brankoviště přišel na jih Čech z Pardubic, kde hokejově vyrostl a v jejichž dresu odchytal více než čtyřicet utkání v nejvyšší hokejové soutěži. Na svůj věk má bohaté zkušenosti i s Chance ligou, kde už nastoupil za Litoměřice, Kladno a v uplynulém ročníku i za Přerov. Přestávku od konce poslední sezony si mimo jiné vyplnil tím, že se už podruhé v kariéře zúčastnil nováčkovského kempu Nashvillu Predators. Na výzvu v dresu Motoru se těší. „Doufám, že se nám bude dařit a dojdeme co nejdál," říkal v rozhovoru po příchodu.

Jakub Suchánek (naposledy Litvínov – ELH a Dukla Jihlava - Chance liga)

Statistiky Jakuba Suchánka v sezoně 2018/19:
Zápasy (Litvínov): 30 (Jihlava: 33)
Body: 2 (0+2),(Jihlava: 19 (4+15))
+/-: -3, (Jihlava: 14)
Trestných minut: 20 (Jihlava: 57)
Je zpátky tam, odkud se svými výkony vyšvihl do extraligy. Řízný obránce se po dvouroční štaci v Jihlavě a nedávném působení v Litvínově vrací do Českých Budějovic, kde strávil tři úspěšné sezony. Za dva roky nasbíral bezmála stovku extraligových startů, které by chtěl v Motoru zúročit. S budějovickým klubem se mimo jiné dvakrát podíval do baráže, třetí účast už kvůli změně formátu soutěží určitě nepřidá. „Za mě je upuštění od baráže krok správným směrem," prohlásil po návratu pro klubový web.
Druhý tým, ve kterém si Jakub Suchánek zahrál extraligu, byl Litvínov.

Niklas Pavel (naposledy IK Pantern – Allsvenskan)

Statistiky Niklase Pavla v sezoně 2018/19:
Zápasy: 50
Body: 6 (2+4)
+/-: -2
Trestných minut: 65
Posila ze severu Evropy poprvé opouští rodnou zem, ve které strávil posledních šest let v dospělých soutěžích. Naposledy hrál za Pantern nastupující v druhé nejvyšší švédské soutěži. S týmem se připravuje od začátku týdne, v úterý poprvé naskočil do tréninkového utkání. Má dobré parametry, nebojí se přitvrdit hru.

Urostlý švédský obránce v dresu Björklöven.

Ivan Lytvynov (naposledy Peliitat – Mestis)

Statistiky Ivana Lytvynova v sezoně 2018/19:
Zápasy: 22
Body: 3 (0+3)
+/-: 2
Trestných minut: 0
Devatenáctiletý rodák z Ukrajiny prošel mládežnickými výběry v Letňanech, kde i poprvé okusil dospělou soutěž. Loni se stěhoval do Finska, kde hrál převážně druhou nejvyšší soutěž a dvakrát zaskočil v juniorce. Hraje rychle, umí pracovat s pukem na holi. V Motoru je na zkoušce, o setrvání v klubu bude muset zabojovat. „Přicházím, abych přesvědčil trenéry, že si místo v sestavě zasloužím," hlásil při příchodu.

Foto: hcverva.cz, sydsvenskan.se
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....