Banes Motor České Budějovice
02.08.2019, Jiří Michal

Představení nových tváří v týmu - 2. díl

Pokračujeme v představování nových hráčů v dresu Motoru. Dalšími novými tvářemi v týmu jsou i čtyři útočníci, z nichž dva jsou v týmu na zkoušce. Už brzy by se všichni měli představit v přátelském zápase, první Motor čeká v úterý proti Plzni v Milevsku (17:30).

Miroslav Holec (naposledy HC Olomouc – ELH a AZ Havířov – Chance liga)

Statistiky Miroslava Holce v sezoně 2018/19:
Zápasy: (HC Olomouc): 44 (AZ Havířov: 1)
Body: 12 (8+4),(AZ Havířov: 2 (1+1))
+/-: -3, (AZ Havířov: 1)
Trestných minut: 18, (AZ Havířov: 2)
Jih Čech není pro Miroslava Holce žádné neprobádané území. S profesionální hokejovou kariérou začínal v Písku, odkud se postupně prokousal mezi extraligové mantinely a strávil zde více než deset sezon. Mezi výčet klubů, ve kterých stanul před diváky nejvyšší soutěže, bychom mohli zařadit Slavii Praha, Kometu Brno, Škodu Plzeň či jeho doposud poslední štaci v extralize za Olomouc. Nejpovedenější sezonu v ELH zažil v ročníku 2011/12 v dresu brněnské Komety, kdy nasbíral během 44 zápasů 34 bodů zásluhou 18 branek a 16 asistencí. V kabině Václava Prospala by měl především uplatňovat své zkušenosti a rychlý styl bruslení.

Jan Havel (naposledy Piráti Chomutov – ELH a Ústí nad Labem – Chance liga)

Statistiky Jana Havla v sezoně 2018/19:
Zápasy (Chomutov): 39 (Ústí nad Labem: 10)
Body: 6 (2+4),(Ústí nad Labem: 5 (3+2))
+/-: -4 (Ústí nad Labem: -3)
Trestných minut: 16 (Ústí nad Labem: 10)
Třiadvacetiletý útočník začínal s hokejem v Praze, kde nejdříve nastupoval v dresu Letců a později se přesunul do mládežnických kategorií na Spartě, za kterou si v součtu připsal pět startů v extralize. Po dovršení juniorského věku zamířil v sezoně 2016/17 do Benátek nad Jizerou, kde dostával větší prostor. Pod drobnohled si ho poté vzal tým Pirátů z Chomutova, kde odehrál přes půl sezony. Pár startů si rovněž připsal na farmě v Kadani. V uplynulém ročníku opět nastupoval převážně v chomutovském klubu, k tomu si zahrál deset zápasů v Ústí nad Labem. Po sestupu Pirátů se domluvil na jihu Čech na zkoušce. Momentálně v týmu Václava Prospala bojuje o své místo v kabině Motoru. „Podobnou konkurenci mezi útočníky nepamatuji," zmínil se v rozhovoru pro klubový mikrofon. Útočník Jan Havel v souboji s Romanem Vráblíkem.

Ben Hawerchuk (naposledy Barrie Colts – OHL)

Statistiky Bena Hawerchuka v sezoně 2018/19:
Zápasy: 62
Body: 50 (27+23)
+/-: -6
Trestných minut: 78
Syn hokejové legendy, která se může chlubit ziskem dvou Stanley Cupů a člena síně slávy Dalea Hawerchuka, by měl do týmu přivést především velkou dravost a produktivitu. Toto tvrzení potvrzuje i skutečnost, že Kanaďan disponuje velmi rychlou a efektivní střelou. Zároveň se však nebojí pustit do jakékoliv šarvátky. Jeho padesátibodová sezona oslovila Václava Prospala natolik, že Kanaďanovi nabídl try out. V posledních pěti sezonách své hokejové umění předváděl v zámořské OHL.
Mladý Kanaďan plnil v zámoří roli asistenta kapitána.

Vít Christov (naposledy HC Oceláři Třinec – ELH a Frýdek-Místek – Chance Liga)

Statistiky Víta Christova v sezoně 2018/19:
Zápasy (Frýdek-Místek): 52, (Třinec: 3)
Body: 25 (15+10),(Třinec: 2 (1+1))
+/-: 3, (Třinec: 2)
Trestných minut: 51 (Třinec: 0)
Mladý talent z Frýdku-Místku se přesunuje v rámci stejné soutěže, kdy mění Moravskoslezský kraj za klub pod Černou věží. V minulém ročníku se mu zpočátku tolik nedařilo, ale před Vánoci se dokázal parádně zvednout a nakonec si tak vysloužil šanci porvat se v jižních Čechách o své místo v sestavě. Blýskl se zejména na konci listopadu hattrickem proti Prostějovu a následně o měsíc a pár dní později stejným způsobem sestřelil kladenské Rytíře. Trenérský štáb Motoru tak pevně věří, že své hokejové kvality dokáže zúročit i ve svém novém působišti.

Proti Kladnu odehrál Vít Christov jeden z životních zápasů, když se mu podařilo nasázet hned tři branky.
Foto: hc-olomouc.cz, Getty Images, hokej.hcf-m.cz, piratichomutov.cz