Banes Motor České Budějovice
03.08.2019, Josef Štrop, Filip Kortus

Představení nových tváří v týmu - 3. díl

Přinášíme vám představení poslední pětice nových a jednoho staronového hokejisty, kteří bojují o místo v sestavě Motoru. V sobotu odehráli poslední tréninkový duel, v nadcházejícím týdnu je čekají první přípravné zápasy proti Plzni a Kometě Brno.

Jan Veselý (naposledy Sparta Praha - ELH a Slavia Praha, Ústí nad Labem - Chance liga)

Statistiky Jana Veselého v sezoně 2018/19:
Zápasy: (Slavia): 36 (Ústí: 7, Sparta: 1)
Body: 31 (19+12),(Ústí: 2 (0+2), Sparta: 0)
+/-: 4, (Ústí: -4, Sparta: -1)
Trestných minut: 62, (Ústí: 0, Sparta: 0)
Pětadvacetiletý rodák z Jaroměři zářil loňskou sezonu v sešívaném dresu. Do hlavního města přišel jako kanonýr z Litoměřic, což potvrdil také ve Slavii. Byl tahounem svého týmu a odměnou mu byl start v extralize za pražskou Spartu. V týmu Pražanů se mu nadmíru dařilo, nicméně necelý měsíc před koncem přestupního období vedení pražského celku udělalo nečekaný krok a nového českobudějovického útočníka vyměnili do Ústí nad Labem za Daniela Vrdlovce. „Překvapilo mě to. A nemůžu říct, že jsem rád. Absolutně nevím, co to mělo znamenat. Pořád to nechápu,“ dodal k dané situaci. Po sezoně ho s nabídkou oslovil Motor a urostlého útočníka tak čeká nová štace na opačném pólu republiky.

Jan Kloz (naposledy Dynamo Pardubice, Litvínov – ELH a Stadion Litoměřice – Chance liga)

Statistiky Jana Kloze v sezoně 2018/19:
Zápasy (Pardubice): 28 (Litoměřice: 45, Litvínov: 3)
Body: 17 (9+8),(Litoměřice: 48 (21+27), Litvínov 1 (0+1))
+/-: 4 (Litoměřice: 3, Litvínov: 1)
Trestných minut: 4 (Litoměřice: 28, Litvínov: 2)
Dvaatřicetiletý ústecký rodák odehrál převážnou část uplynulé sezony v Litoměřicích, kde si svými výkony řekl o šanci v extraligovém Litvínově, neboť tým ze severu Čech kosila zranění hráčů. Za tři zápasy si v týmu Vervy připsal jednu asistenci. Těsně před koncem přestupního období přišla nabídka z Pardubic, u které ústecký rodák neváhal a hned v prvním zápase si zahrál v první lajně! Pardubice nakonec musely do baráže, kde byl zkušený forvard opět vidět. Za dvanáct zápasů stihl vstřelit čtyři góly a u tří asistovat. Sezonu zakončil udržením Dynama v extralize. Nyní se připravuje v jihočeské metropoli a udělá maximum pro to, aby splnil očekávání trenérů a fanoušků Motoru. Útočník Jan Kloz v předposledním zápase baráže na ledě Motoru.

Radek Prokeš (naposledy Jestřábi Prostějov - Chance liga)

Statistiky Radka Prokeše v sezoně 2018/19:
Zápasy: 63
Body: 36 (17+19)
+/-: 0
Trestných minut: 24
Českobudějovický odchovanec strávil poslední dvě sezony převážně v dresu Prostějova, když se mu hlavně v uplynulém ročníku dařilo velice solidně. Většinu sezony strávil po boku další nové posily Motoru Matouše Venkrbce. Nevynechal jediný zápas v sezoně a trenéři se na něho mohli spolehnout. Své poslední zkušenosti by rád zúročil při návratu na jih Čech. „Vrátil jsem se proto, abych tady zažil nějaký úspěch. Chci být platný hráč a doufám, že po skončení sezony budeme moci něco oslavit,” hovořil v rozhovoru pro Českobudějovický deník.
Odchovanec Radek Prokeš se v uplynulé sezoně dvakrát představil na ledě Motoru v dresu Prostějova.

Matouš Venkrbec (naposledy Jestřábi Prostějov – Chance liga a Dynamo Pardubice - ELH)

Statistiky Matouše Venkrbce v sezoně 2018/19:
Zápasy: 62, (Pardubice: 3)
Body: 30 (9+21), (Pardubice: 0)
+/-: 15, (Pardubice: 0)
Trestných minut: 38, (Pardubice: 0)
Olomoucký rodák má v třiceti letech bohatou kariéru, přestože tři sezony nehrál. Po pauze pomohl Jestřábům z Prostějova k postupu do druhé nejvyšší soutěže a v týmu zůstal až do minulé sezony. V té době oblékl jen pětkrát dres jiného týmu. Poprvé v kariéře se totiž podíval do extraligy, když hrál za pardubické Dynamo. Pod Černou věž se těší. „Zájem Motoru byl dlouhodobější, a když jsem to celé zvažoval, zjistil jsem, že by to mohla být ideální výzva," prohlásil při příchodu v rozhovoru.

V Prostějově plnil Matouš Venkrbec roli kapitána mužstva.

Jan Tlačil (naposledy Motor U20, Žďár U20 a Žďár - druhá liga)

Statistiky Jana Tlačila v sezoně 2018/19:
Zápasy (Motor U20): 19, (Žďár U20: 20, Žďár: 10)
Body: 33 (16+17), (Žďár U20: 27 (17+10), Žďár: 6 (4+2))
+/-: 10, (Žďár U20: -3, Žďár: 0)
Trestných minut: 16, (Žďár U20: 24, Žďár: 4)
Přestože je mu teprve dvacet let, už toho má poměrně dost za sebou. V pouhých patnácti letech slavil zisk Elite Novizen v dresu Bernu, další tři sezony strávil v mládeži Karlových Varů. Na jih Čech dorazil ze Žďáru nad Sázovou, kde si vyzkoušel i druhou ligu mužů. V průběhu minulého ročníku se po příchodu okamžitě stal jedním z klíčových hráčů juniorského týmu. Angažmá v Českých Budějovicích bere jako výzvu a možnost probojovat se po povedené sezoně do A-týmu. V týmu Václava Prospala je na zkoušku.

Jan Tlačil byl v juniorce jedním z nejproduktivnějších hráčů.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....