Banes Motor České Budějovice
04.08.2019, Filip Kortus, Jiří Michal

První přípravné zápasy jsou tady. Motor se představí proti Plzni a Kometě

Konec čekání. Hokejisty Motoru čekají v týdnu první dva přátelské zápasy, když je prověří semifinalisté uplynulého ročníku Tipsport extraligy. Úterní utkání s Plzní startuje v 17:30 v Milevsku, vstupenky lze zakoupit on-line a sledovat ho můžete v online reportáži. Čtvrteční duel v Brně je v plánu od 18:00.

Škoda Plzeň

Plzeňská Škodovka má za sebou úspěšnou sezonu, kterou zakončila na bronzovém stupínku. Ze stejné pozice vstupovali Západočeši do vyřazovacích bojů a nejprve je čekala nepříjemná Olomouc. Napínavá série dospěla do sedmého zápasu, ve kterém se radovali svěřenci trenéra Ladislava Čiháka.

Cesta za titulem pro ně skončila o kolo dále. Proti Třinci sice vyhráli první dva venkovní zápasy, jenže Ocelářům se podařilo srovnat a další sedmý zápas v play off už se Plzni vyhrát nepodařilo.

Po konci sezony přišel v kabině velký průvan. Skončilo hned jedenáct hráčů včetně Jana Kováře, Václava Nedorosta (aktuálně manažer v Mladé Boleslavi), Jakuba Kindla nebo Ondřeje Kratěny. Posilami se mimo jiné stali hned tři budějovičtí odchovanci. Luboš Rob ml., Bohumil Jank a Tomáš Mertl. Brankářskou dvojici s Dominikem Frodlem bude tvořit Jaroslav Pavelka.

Poslední vzájemný zápas: 7.8. 2018
ČEZ Motor - Škoda Plzeň 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Doktor (Bradley), 56. Endál (Fillman, Šimánek) – 18. Kindl D. (Kracík), 23. Kodýtek, 37. Kracík (Preisinger). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 3172.
Sestava Motoru: Kváča – Kutlák, Fillman, Kachyňa, Čáp, Vydarený, Plášil – Čermák, Čížek, Endál – Novák, Dančišin, Doležal – Šimánek, Bradley, Babka - Doktor, Škoda, Šulek.

Kometa Brno

Brněnský klub je nejúspěšnějším hokejovým klubem posledních tří let domácí soutěže. V roce 2017 a 2018 hráči pod vedením trenéra Libora Zábranského slavili mistrovský titul. V posledním ročníku soutěže skončili v tabulce na pátém místě.

Po sezoně se rozhodl vzdát své trenérské funkce majitel Komety Libor Zábranský. Jeho místo zaujal Petr Fiala. Toto však nebyla jediná změna v kabině týmu. Nastálo, alespoň pro tento ročník, se rozhodl v Brně podepsat novou smlouvu Tomáš Plekanec. Své rozhodnutí o konci kariéry změnil Martin Erat, který by rád ještě alespoň jednu sezonu v dresu Brna odehrál. Kdo však definitivně končí, je Leoš Čermák, který patřil ke stálým hráčům kádru. Před pár dny vyšla na povrch nová zpráva o odchodu Alexandera Malleta, který se dohodl s vedením na ukončení kontraktu.

Z Vítkovic přichází pro tamní hráče nová posila v podobě Jakuba Lva, který v minulosti hrál například za Plzeň. Českou ligu si opět zahraje Filip Pyrochta po stáži v zámořské AHL, dříve jsme ho mohli vídat v dresu Liberce. Mezi obránci v kádru pro letošní sezonu již nefigurují Michal Barinka a Zbyněk Michálek, jejich další působení prozatím není známo.

Poslední vzájemné utkání: 25.8. 2016
ČEZ Motor – Kometa Brno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Nouza (Fillman, Čermák), 29. Žálčík (Rob), 45. Straka (Chovan, Suchánek) – 11. Erat (Král, Němec). Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 3800.
Sestava Motoru: Bláha – Fillman, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Zíb, Mucha, Mazanec, Pýcha – M. Čermák, Nouza, Květoň – Guman, Straka, Heřman – Žálčík, Rob, Chovan – Kuchejda, Škoda, Babka.

Poslední vzájemný zápas vyšel lépe Motoru, který na domácím ledě slavil výhru.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....