Banes Motor České Budějovice
09.08.2019, Filip Kortus

Zbytečně jsme se báli o výsledek, říkal po zápase s Kometou Martin Novák

V brněnské DRFG aréně se poprvé v přípravě představil Martin Novák. V minulém týdnu bojoval s nemocí, ale už se dal do pořádku a proti Kometě zaujal místo ve třetí formaci po boku dvou Kanaďanů. Mezi střelce se nezapsal, ale asistoval u první branky Bena Hawerchuka.

Odehráli jste s Kometou kvalitní přípravné utkání?
Hráli jsme s jedním z nejkvalitnějších klubů u nás, přestože nebyli v úplně kompletní sestavě, tak byli hodně nabití. Bylo to dobré utkání, užili jsme si to.

Hned čtyřikrát jste se trefili, ale zároveň šestkrát inkasovali. Z čeho soupeř nejvíce těžil?
Dát čtyři branky na ledě Brna je dobré, ale udělali jsme plno nevynucených chyb, což nás sráželo a soupeř trestal. Ve třetí třetině se mi zdálo, že jsme se zbytečně báli o výsledek. Musíme pořád pracovat a bude to lepší.

V minulém týdnu jste onemocněl, ale brzy jste se vrátil do tréninku?
Domluvili jsme se s trenéry, že do duelu s Plzní ještě nezasáhnu, protože jsem měl za sebou jen jeden trénink po nemoci. Ve čtvrtek už jsem byl připraven a fyzicky jsem se na ledě cítil dobře. Chyběla mi trochu větší herní praxe, ale na první přípravné utkání to nebylo špatné.

Už se těšíte na pondělní utkání, kdy se poprvé v přípravě představíte před vlastními fanoušky?
Samozřejmě, je potřeba, abychom si zahráli i doma. Zatím tady jen trénujeme, takže už se těšíme, až se ukážeme i v zápase.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....