Banes Motor České Budějovice
12.08.2019, Adam Pavlíček

CEB - PAV 2:1 - Poprvé doma a první výhra. Motor těsně přehrál Pavlodar

Motor se poprvé v přípravě představil na domácím ledě. Čekal jej kazažský Pavlodar. Utkání možná herně ani výsledkově dlouho dobu nevycházelo podle představ. Nově složený českobudějovický tým si se soupeřem nakonec těsně poradil. Po dvou trefách Martina Nováka zvítězil 2:1.

První třetina začala vlažně. Pavlodar začal poměrně aktivně, avšak na Strmeně si zpočátku nepřišel. I Motor se pomalu rozjížděl. Aktivní byl především Martin Novák. Ilja Rumjancev byl v brance zatím velmi jistý a nepřipouštěl vážnější komplikace. Oba celky do konce třetiny odolávaly. Žádný z týmů se z přesné trefy neradoval, a tak se šlo do dalšího dějství na nerozhodného stavu.

Od startu prostředního dějství už to bylo o něčem jiné. Ihned ve 22. minutě se prosadil Martin Novák, a to po dobré přihrávce od Václava Karabáčka. Za zmínku stojí také bitka, jež se odehrála mezi Martinem Beránkem a hostujícím Išmametěvem. Obránce Pavlodaru rozdál pár úvodních ran, pak se oklepak i domácí mladý útočník a zahanbit se rozhodně nenechal. Od té chvíle držel Motor Rumjanceva v permanenci, avšak bez kýženého efektu. Ke konci periody se Kuršuk vrhl na Gilberta, který si nenechal nic líbit. Kuršuk udeřil nesportovně rány na zemi, a tak musel pykat - byl vyloučen do konce utkání. Možná i to nahecalo kazašský tým k vyrovnání. Z předbrankového prostoru se trefil Pavel Rozvadovsky, který využil toho, že budějovický brankář vyrazil kotouč jen před sebe - 1:1.

Nicméně i z kraje další periody se Motor střelecky prosadil. A opět to byl Martin Novák, jenž rozradostnil domácí příznivce. Pak bylo k vidění dost šancí na obou stranách. Přečíslení dva na jednoho nejprve neproměnil Rozvadovsky, záhy měl parádní pozici také Karabáček, nicméně brankáři v obou případech hráli prim. Do konce zápasu se skóre neměnilo, a tak Motor vyhrál těsně 2:1.

Ohlasy po zápasu
Václav Prospal, ČEZ Motor České Budějovice: „Očekával jsem mnohem lepší start. Bylo to ospalé, malátné, moc jsme toho nepředvedli. Ta první třetina byla nejhorší. Pak se to drobet zvedlo. Podařilo se nám dát gól, ale pořád jsme si nedokázali vytvořit ten tlak. Na druhou stranu, je to vítězství. Mohli jsme vyhrát o víc, než o jeden gól, ale k ideálnímu výkonu to mělo daleko."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....