Banes Motor České Budějovice
15.08.2019, Adam Pavlíček

Druhý zahraniční soupeř. Motor se po roce představí v Linci

Bez jednoho dne je to přesně rok, co Motor vyzval linecké Black Wings na domácím ledě. Nyní bude minisérie dvou přípravných zápasů začínat u rakouského soupeře. Linecká Keine Sorgen Eisarena prochází rekonstrukcí, proto bude kapacita omezena. Lístky jsou stále k dispozici, koupit si je můžete zde. Čtvrté přípravné utkání začíná až v 19:30.

Do Budějovic přijede soupeř, kterého fanoušci z minulé letní přípravy dobře znají. Ze dvou loňských klaní si každý tým uzmul po jedné výhře. Nejprve se hrála parádní podívaná v Budvar aréně, kde před vlastními fanoušky Motor uhájil výhru 6:5 po prodloužení. Druhý zápas v Linci lépe zvládli hokejisté Black Wings, když udrželi hubený jednobrankový náskok až do závěrečného hvizdu.

Minulá sezona se hokejistům z Lince nevydařila podle představ. Na začátku ledna byl odvolán kouč Troy Ward, jehož místo zaujal Američan Tom Rowe, někdejší asistent trenéra v týmu Carolina Hurricanes, manažer Floridy Panthers nebo hlavní lodivod ruské Jaroslavle.

Rowe své nové svěřence nakonec dotáhl až do play off EBEL. Poradil si s nevyzpytatelnou nadstavbou, ve které Linec skončil v konkurenci pěti týmů na první pozici, a ve čtvrtfinále šel na po základní části druhý Štýrský Hradec. Jakožto nefavorit série nadělal soupeři pořádné problémy. Po první porážce 3:7 se hráči Black Wings zvedli a hráli vyrovnanou partii. Tu Štýrský Hradec uťal až v šestém kole, kdy si zajistil postup v prodloužení.

Fanoušci se mohou těšit na vesměs podobnou sestavu jako na tu, kterou Rakušané přivezli minulý rok. Z nejproduktivnější čtyřky týmového bodování zůstali tři hráči. Jde o DaSilvu, Schofielda nebo rakouského reprezentanta Briana Leblera. Naopak odešel Corey Locke. Produktivní útočník si našel nové angažmá v České republice, posílil Pardubice.


Vzájemná utkání mezi Motorem a Lincem


1990/91 - 9:3
2001/02 - 2:2 a 5:0
2004/05 - 2:1 a 5:0
2018/19 - 6:5p a 0:1


Zpod Černé věže

Českobudějovičtí hokejisté za sebou mají již tři přípravná utkání. Nejprve vyzvali dva extraligové soupeře. Proti Plzni a Kometě sice padli, ale předváděli dobrý výkon a pohledný hokej. Paradoxně při první výhře v přípravě proti Pavlodaru s výkonem hlavní kouč Václav Prospal spokojený nebyl. “Očekával jsem mnohem lepší start. Bylo to ospalé, malátné, moc jsme toho nepředvedli. Ta první třetina byla nejhorší,” říkal po zápase s kazašským soupeřem.

Sestava Motoru z minulého utkání: Strmeň – Pýcha, Pavlin, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Christov, Prokeš, Veselý – M. Novák, Gilbert, Hawerchuk – Karabáček, Přikryl, P. Novák – Beránek, Venkrbec, Holec.



4. přípravné utkání

EHC Black Wings Linec

ČEZ Motor České Budějovice

Pátek 16. srpna 2019, 19:30
Keine Sorgen Eisarena Linz

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....