Banes Motor České Budějovice
25.08.2019, Filip Kortus

JUN: CEB - KOM 1:7 - Prohra s Kometou a bronz

Poslední zápas juniorce Motoru na domácím turnaji vůbec nevyšel, přesto už o medailovou pozici nepřišla. Svěřenci Luboše Roba staršího díky výhrám nad Bernem a Liberci získali bronz, druhý skončil Trenčín a první Kometa Brno.

Do druhého zápasu za den vstoupila Kometa velice dobře. Po dvou minutách si vypracovala přesilovou hru, kterou po pěkné kombinaci využila. Matěj Svoboda vyslal na branku střílenou přihrávku a Stanislav Bartejs do toho šikovně vložil hůl - 0:1. V desáté minutě se pískalo trestné střílení, když v oslabení ujel Svoboda. Naštěstí pro domácí nedal, protože zakončil do betonu Dvořáka. Druhá branka Moravanů přišla tři vteřiny před koncem, kdy Brabenec posunul kotouč do odkryté klece - 0:2.

Druhá třetina Motoru vůbec nevyšla, Kometa přidala čtyři branky a zamířila pro titul z turnaje. Třetí branku přidal výborně hrající Matěj Svoboda, další posléze Michal Kunc - 0:4. Další gól hostů přišel z hole Sebastiana Bartese v přesilovce - 0:5. Strastiplnou třetinu zakončil Michal Kunc - 0:6.

Ve třetí třetině pokračovala Kometa v dobrém výkonu a Snášel z nenápadné rány trefil tyč. Sedmý gól Brna přidal Matěj Svoboda, už jenom korigovat se podařilo Petru Bouškovi - 1:7.

Ohlasy po zápasu
Jiří Hanzal: "Poslední zápas nám nevyšel, což je škoda, ale něco takového se může stát. Předchozí tři zápasy byly výborné, odmakali jsme je a nebylo moc co vytknout. Turnaj byl povedený."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....