Banes Motor České Budějovice
27.08.2019, Jiří Michal

Motor Cup startuje, nejprve se utká Chabarovsk s Lincem

Pravděpodobně poslední přípravné zápasy před nadcházející sezonou odehraje Motor v rámci Motor Cupu za účasti dvou zahraničních soupeřů. S Lincem se již českobudějovičtí bruslaři v aktuální přípravě potkali, s ruským Chabarovskem ještě ne. Souboj právě s účastníkem KHL je považován za vrchol před mistrovskou částí sezony. Vstupenky je možné zakoupit zde. Pokud se nebudete moci na zápasy dostavit, můžete využít služby online textových přenosů.

Black Wings Linec

Rakouský celek působící v EBEL hokejové lize, kde se mu v posledních sezonách tolik nedaří. Do play off letos postoupil pouze z části poražených týmů a konec hráče čekal hned ve čtvrtfinále, kdy byl nad jejich síly Graz. O to více se tak snaží připravit na blížící se ročník nové soutěže. S hokejisty Motoru již před zhruba dvěma týdny jednou síly poměřili. V linecké Keine Sorgen Ice Areně se svěřencům Václava Prospala dařilo dvě třetiny držet tempo a krok s rakouským soupeřem, ale ve třetí třetině již kontrolovali hru domácí hráči. Klub si zpět do jižních Čech přivezl porážku 1:4, kterou bude chtít hned ve středu od 17:30 hodin před domácími fanoušky napravit.

Amur Chabarovsk

Jakousi třešničkou na dortu pro příznivce Motoru má být konfrontace českobudějovického Motoru s účastníkem KHL Amurem Chabarovsk. V uplynulé sezoně se týmu moc nedařilo a play off zůstalo hodně vzdálené. Faktem, proč je Amur pro místní fanoušky atraktivnějším klubem, je i působení několika českých reprezentantů v kabině mužstva. Na turnaji by se měl představit například brankář Marek Langhamer, Michal Jordán, Ondřej Vitásek či bratři Hynek a Tomáš Zhornovi. Utkání je v harmonogramu turnaje zapsáno na čtvrtečních 17:30 hodin.




Motor Cup

Amur Chabarovsk

Black Wings Linec

Úterý 27. srpna 2019, 17:30
Budvar aréna




7. přípravné utkání

ČEZ Motor České Budějovice

Black Wings Linec

Středa 28. srpna 2019, 17:30
Budvar aréna




8. přípravné utkání

ČEZ Motor České Budějovice

Amur Chabarovsk

Čtvrtek 29. srpna 2019, 17:30
Budvar aréna

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....