Banes Motor České Budějovice
11.09.2019, Adam Pavlíček

CEB - TRE 3:2 - První ostrý zápas sezony přinesl Motoru tři body

Po dlouhých měsících se fanoušci konečně dočkali prvního ostrého zápasu v sezoně. Do Budvar arény přijela Třebíč, která se dostala do vedení a po celý zápas se držela gólově na dostřel. Českobudějovičtí ale byli aktivnější, Horáky přestříleli a zaslouženě si došli pro první tři body. Druhý ostrý zápas čeká Prospalovy svěřence v sobotu na kadaňském ledě.

O první zajímavější situaci zápasu se postaral Lukáš Endál, který se snažil agilně natlačit na brankáře Jekela. Budějovický útočník byl zastaven levým betonem. V úvodu zápasu celkově moc šancí k vidění nebylo. Domácí fanoušky zmrazila až střela Denise Kusého, jež skončila přesně v horním růžku, a Třebíč překvapivě vedla 1:0. Motor se po inkasování osmělil a byl lepším celkem, na hostující defenzivu si ale zatím nepřišel. Za zmínku stojí Pýchova střela v přesilové hře, která se otřela o tyčku a od ní zpět do hry. Stále tedy bez vstřeleného gólu na českobudějovické straně.

Zkraje druhé periody se Českobudějovičtí dočkali své první trefy a bylo srovnáno. Jan Veselý byl před brankovištěm agilní a kotouč se štěstím procpal až za brankovou čáru. Od té doby byl Motor zpátky ve hře. Na hřišti dominoval a především aktivní Lukáš Endál třebíčského gólmana pořádně trápil. Se závěrem třetiny se znovu prosadil Jan Veselý a Jihočeši se ocitli poprvé ve vedení. Svůj tlak záhy přetlavili i ve třetí přesnou trefu. Radek Prokeš navázal rychlou trefou nad beton - 3:1.

Poslední dvacetiminutovka ale naopak vrátila zpět do hry Třebíč. Jmenovitě to byl Lukáš Forman, jenž dostal kotouč za Kloučkova záda. Oproti očekávání se třebíčský tlak zatím nestupňoval, naopak Motor zkoušel hrozit v přesilové hře. Avšak bez kýženého úspěchu. A hostující tým se nemohl dostat k zakončení, které by Kloučka jakokliv vyvedlo z míry, ani v následujích okamžicích. Třebíč zkusila i hru v šesti, vyrovnávací branky se však nedočkala. Prospalovi svěřenci se tak mohou radovat z prvních třech bodů sezony!

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (České Budějovice): Pro nás důležité vítězství v prvním zápase. Celá první třetina byla z naší strany nervózní. Chtěli jsme mít výborný vstup do utkání a dobrý pohyb prvních deset minut. To se nám nepovedlo, trochu s námi zamával i první gól. Druhá třetina byla dobrá - začali jsme bruslit, pohybovat se, forčekovat. Za to jsme si to zasloužili. Třetí třetina byla úplně obráceně. Soupeře jsme nechali hrát, dělali jsme fauly. Momentum zápasu se trochu otočilo a nakonec, když můžu mluvit o velké střelecké převaze, tak rozdíl byl nakonec jednogólový. Museli jsme blokovat hodně střel, abychom tři body uhájili. Prostor pro zlepšení určitě je.

Martin Sobotka (Třebíč): Věděli jsme, že jedeme na horkou půdu favorita. Chystali jsme se na to, že musíme byt silní v osobních soubojích a před bránou. To se nám dařilo v první třetině. Ve druhé a třetí třetině jsme začali zbytečně zmatkovat a odhazovat puky. Nebyli jsme kompaktní a měli jsme tři zbytečné fauly. Soupeř v druhé třetině odskočil na 3:1, což zápas rozhodlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....