Banes Motor České Budějovice
17.09.2019, Filip Kortus

Motor jede do Benátek, které v pondělí uspěly v Jihlavě

Po třech výhrách v řadě jede Motor podruhé v nové sezoně ven, kde ho prověří mladý tým Benátek nad Jizerou. Dokáží Jihočeši přidat i čtvrté vítězství v řadě a udrží první místo v tabulce? Z utkání začínajícího v 17:30 bude k dispozici textový přenos nebo živý přenos.

HC Benátky nad Jizerou

Středočeský celek i v letošní sezoně splňuje roli farmy extraligového Liberce, takže je jasné, že šanci budou v týmu dostávat především mladíci. Suverénně nejzkušenějším hráčem v mužstvu je Radek Duda, který k roli aktivního hráče ještě působí v libereckém týmu jakožto trenér dovedností. Benáteckému týmu je velice prospěšný i ve čtyřiceti letech, v sobotu mu vystřelil tříbodovou výhru se Slavií.

Před sezonou tým vedený Valdemarem Jirušem přišel o brankáře Lukáše Paříka a útočníka Michala Teplého, kteří se objevili na draftu NHL a vyrazili do zámoří.

Zajímavým hráčem ke sledování je v týmu Benátek Adam Klapka, který je vůbec nejvyšším hráčem v Chance lize a loni mimo jiné odehrál tři zápasy za reprezentační devatenáctku.


Sestava Benátek z minulého utkání: Žajdlík – Havlín, Buchtela, Žůrek, Aubrecht, Hampl, Niko, Kovář – D. Špaček, Najman, Rychlovský – R. Duda, Chrtek, Půček – Wiencek, A. Dlouhý, Jiruš – Šafařovský, Bittner, Klapka.

Dosavadní výsledky:

Benátky – Litoměřice 0:4
Benátky - Slavia 3:1
Jihlava - Benátky 4:5sn


4. kolo

HC Benátky nad Jizerou – ČEZ Motor České Budějovice

středa 18. září 17:30, Zimní stadion Benátky

Zpod Černé věže

Lepší vstup do sezony si snad Jihočeši ani nemohli přát. Nejprve v prvním kole pracně přehráli Horáckou Slavii Třebíč, ale poté přišly dvě vysoké výhry, které ukázaly, že je Motor v dobrém rozmaru. Kadani na vlastním ledě nasázeli svěřenci Václava Prospala sedm branek, v pondělí ústeckému Slovanu ještě o dvě více. Střelecky zatím září šestigólový Jan Veselý, naposledy se blýskl hattrickem i Lukáš Endál.

Sestava Motoru z minulého utkání: Strmeň – Pavel, Suchánek, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Babka, Gilbert, Endál - Prokeš, Přikryl, Šimánek - Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Nesmíme se nechat uspokojit, protože jsme zatím hráli se soupeři, kteří jsou nyní na posledních čtyřech místech. Musíme znovu nastoupit koncetrovaní. Benátky odehrály solidní tři zápasy, naposledy uspěly se Slavií i Jihlavou. Soupeř hraje podobným stylem jako my, bude dobře fyzicky připraven. Velice důležité budou speciální formace, čeká nás těžký zápas."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....