Banes Motor České Budějovice
19.09.2019, Petra Bicková

DOR: CEB - TAB 2:1p - Jihočeské derby vyhrál Motor v prodloužení

Ve třetím kole ELIOD extraligy dorostu na sebe narazily dva jihočeské celky a nakonec se ze zisku dvou bodů radoval domácí tým. Budějovický Motor po většinu zápasu vedl díky trefě Haila, jenže Táboru se podařilo v samém závěru srovnat. O bodu navíc pro domácí rozhodl v prodloužení David Kašpar. V sobotu jede dorost do Hradce Králové.

Začátek první třetiny byl spíše opatrný, brankáři obou týmů neměli příliš práce. Ani při přesilové hře domácích, kdy byl vyloučen kapitán hostů Adam Kofroň za nedovolené bránění nedošlo k žádnému tlaku Českých Budějovic. Ty se sice držely v obranném pásmu Tábora, ale nedostaly se k žádnému velkému zakončení přes bránící protihráče, a tak ani početní výhoda Budějovic nevedla ke gólu. Přesilovou hru si vyzkoušeli i hráči Tábora, kdy byl Petr Lukeš vyloučen za napadení. Budějovicím se povedlo uniknout ve vlastním oslabení. Radek Dub využil špatné rozehrávky hostů, unikl do obranného pásma Tábora, k dispozici měl ještě svého spoluhráče, tomu ale nestihl nahrát a musel to zkusit sám. Brankáře hostů Korytara, ale nepřekonal, a tak se šlo do kabin po první třetině za stavu 0:0.

Druhá třetina byla na šance bohatší. Po špatné rozehrávce hostů, se podařilo Budějovicím uniknout a jet samostatný nájezd na Korytara, ten si ale situaci dobře pohlídal a střelu zlikvidoval. Hned na to se hra přesunula na druhou stranu do obranného pásma domácích, kde musel zasahovat Lidák. I jemu se podařilo kotouč chytit a nepustit puk za svá záda. Až v půlce zápasu došlo ke změně skóre. Budějovice se pohybovaly v obranném pásmu Tábora, kde pak u brankoviště vznikla nepřehledná situace, ze které puk do branky dotlačil Matouš Hail. Hosté ihned protestovali, jelikož byla posunutá branka. Rozhodčí ale gól uznal, a tak se domácí dostali do vedení a po druhé třetině byl stav utkání 1:0.

Ve třetí třetině předvedli brankáři obou týmů skvělé zákroky a byli velkou oporou svých týmů. Nejprve zazářil Korytar, kdy se jeho dva spoluhráči srazili, čehož využily Budějovice, dostaly se do přečíslení a jely dva na jednoho. Táborský brankář roztáhl nohy a betony kotouč zastavil. Velice podobá situace nastala u Lidákovy branky, který rozpažil a chytil puk do své lapačky. Táborští se nevzdávali a v padesáté šesté minutě vyrovnali. Filip Souš našel volného Marka Matašovského, který pak zakončil a dostal puk do branky soupeře.

O výhře muselo rozhodnout až prodloužení, které se hrálo tři na tři. Matyáš Fousek šikovně přihrál Davidu Kantorovi, který unikl samostatným nájezdem a překonal brankáře hostů. Domácí se tak mohli radovat z výhry 2:1 a připsali si další dva body. Další zápas čeká českobudějovické dorostence v sobotu na ledě Hradce Králové.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....