Banes Motor České Budějovice
21.09.2019, Denisa Józsová

JUN: TRI - CEB 8:3 - Po dobrých zápasech přišla ledová sprcha

V posledních dvou zápasech si junioři připsali pět bodů a odehráli dobrá utkání, která chtěli potvrdit i na ledě Třince. To se jim ovšem nepovedlo. Měli sice jasnou střeleckou převahu, jenže padli vysoko 3:8. Napravit tuto prohru budou moci na ledě Salcburku, kde odehrají zápas v sobotu.

Hosté sice vstoupili do úvodní třetiny aktivněji, jako první se ale z branky radovali mladí Oceláři. Na začátku sedmé minuty se z akce dva na jednoho prosadil Michal Ramik, který překonal Dvořáka střelou z levého kruhu. Třinečtí se radovali znovu o tři minuty později, tentokrát se do role střelce obsadil Šimon Jenáček, který dostal puk za záda Dvořáka z předbrankového prostoru. Další branka Ocelářů na sebe nenechala čekat dlouho, v samostatném úniku byl zahákován Nico Geidl, který v následně nařízeném trestném střílení bez větších problémů překonal Dvořáka. Ten byl následně, po třetí inkasované brance během pěti minut, vystřídán za Dominika Ludvíka. Když už se zdálo, že se úvodní třetina dohraje v poklidu, gólová siréna se v mini WERK ARENĚ rozezněla znovu. Čtyři vteřiny před koncem první dvacetiminutovky svou druhou brankou utkání poslal Oceláře do čtyřbrankového vedení Šimon Jenáček.

I do druhé periody vstoupili aktivněji hosté, ti se mohli radovat už v polovině sedmadvacáté minuty, kdy se na Švehláka řítil Jakub Čížek. Maskovaný Ocelář si však s pokusem nejproduktivnějšího hráče Motoru poradil a prozatím tak udržel čisté konto. V polovině osmadvacáté minuty byl za krosček poslán na trestnou lavici Hrakholski a Oceláři trestali. Po třinácti sekundách hry překonal Ludvíka ránou povedenou tečí Nico Geidl. V následujících minutách se především vylučovalo, hlavní arbitr poslal na lavici hanby Indrsta s Beránkem, které po deseti vteřinách následoval třinecký Vacula. V jednatřicáté minutě se však hráči Třince radovali znovu, Geidlovi se povedlo najít mezi kruhy Michala Ramika, který nekompromisně zvýšil na 6:0. V čase 34:23 se už ale radovali hosté, po dlouhé chvíli strávené před Švehlákem se ke střele odhodlal Jan Janoch, ta prošla hloučkem hráčů před maskovaným Ocelářem a rozvlnila síť za jeho zády. Janocha následoval o 79 sekund později Vojtěch Krcho, který svou ránou snížil na 2:6. Odpověď Ocelářů přišla v oslabení během devětatřicáté minuty, kdy se po střele z pravého kruhu prosadil Nico Geidl. V brankovišti Motoru došlo po této inkasované brance opět ke změně, do hry se vrátil Marek Dvořák. Toho už ve zbytku třetiny domácí nepřekonali a do šaten tak Jihočeši odcházeli s pětibrankovým mankem.

Vstup do závěrečné třetiny vyšel lépe domácím Ocelářům, ti se po ubráněném oslabení dokázali znovu prosadit, tentokrát se v roli zakončovatele ocitl Jakub Vacula, jenž prostřelil Dvořáka svou ranou z levého kruhu. Kromě velkého množství vyloučených, především na straně Třince, se toho ve střední části třetí třetiny příliš zajímavého neodehrálo. Poslední branku utkání přinesla až šedesátá minuta, kdy se z mezikruží prosadil hostující Aleš Řezáč.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice