Banes Motor České Budějovice
23.09.2019, Filip Kortus

Mladší žáci kategorie U12 absolvovali soustředění ve Štěpánovicích

O uplynulém víkendu se uskutečnilo soustředění kategorie U12 pod vedením trenéra Filipa Hejdy a vedoucího mužstva Stanislava Jelínka. V pátek po tréninkové jednotce na ledě se tým přesunul do sportovně-relaxačního areálu Statek Štěpánovice. Tam se mužstvo po ubytování seznámilo s místním trávníkem a sehrálo mezi sebou fotbalový zápas. Večeře byla připravena v místní restauraci U Mostu a poté, dřívější večerkou, byla započata mentální příprava na sobotní mistrovské utkání.

V sobotu ráno se po snídani celý tým přesunul linkovým autobusem na nádraží do Českých Budějovic a přes náměstí pěšky do Budvar arény, kde sehrál utkání se Soběslaví.

Po vítězství 9:8 jsme se zvesela mohli vrátit zpět na Statek. Po obědě a relaxaci vykonali kluci v obci Štěpánovice dobročinnou akci - vypleli chodníky v okolí místní školy. Za což jim patří poděkování.

Vzhledem k tomu, že na neděli byl naplánován „velký“ nohejbalový turnaj dvojic, sobotní odpoledne bylo věnováno teoretickým přípravám a tréninku.

Současně byl rozehrán turnaj v minigolfu na krásném místním 18jamkovém hřišti. Večer si kluci opékali špekáčky a proběhlo rozlosování nohejbalového turnaje.

V neděli jsme se opět probudili do slunného dne a po snídani se pustili do hry na dvou kurtech s umělým povrchem. Všichni se s přibývajícími zápasy výrazně zlepšovali a po obědě, ve finálové části turnaje, byly k vidění zápasy s krásnými výměnami.

Turnaj nejlépe vyšel dvojici Nicolas Mařík a Kevin Holub, kteří ve finále zdolali po boji 2:1 na sety pár Ondřej Hejda a Bronislav Kamlach. Třetí místo si vybojoval pár Jiří Novotný a Václav Zeman. Turnaj minigolfu měl na děleném druhém místě Honzu Smejkala s Vojtou Jelínkem a vítězem se stal s 54 ranami Jirka Novotný.

Všichni si soustředění užili a těší se na další společné akce.

Poděkování místostarostky Štěpánovic paní Prokešové
Ráda bych za Obec Štěpánovice poděkovala mladším žákům kategorie U12 Motoru České Budějovice. Jsem velice potěšena, že si jako místo svého soustředění vybrali právě naši obec. Právem jim patří poděkování za vzorně provedený úklid části obce, který prováděli zcela dobrovolně a s velkým nasazením. Současná doba nahrává u dětí i dospělých spíše ke lhostejnosti vůči svému okolí. To, jak tento sportovní klub přistupuje k svým volnočasovým aktivitám, je obdivuhodné. Pevně věřím, že pokud se stejným nasazením půjdou i do nadcházejících zápasů, budou je čekat zasloužená vítěství, které jim ze srdce přeji.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....