Banes Motor České Budějovice
26.09.2019, Adam Pavlíček

DOR: CEB - SLA 2:4 - Dorostenci zadělali na drama, na vyrovnání ale nedosáhli

Slavia si v Budvar aréně vybojovala komfortní vedení 3:0. Českobudějovičtí dorostenci ale zabojovali a v samém závěru utkání zdramatizovali. Za stavu 2:3 se jim ovšem vyrovnat nepodařilo, naopak Pražané svou výhru korunovali čtvrtou trefou a z jihu Čech odjeli s tříbodovým ziskem. Za Motor se trefil Richard Pitel a Filip Petrásek. Dorostenci se v dalším kole, v sobotu, představí na ledě v Liberci.

V úvodu utkání byli o něco aktivnější domácí hokejisté. Ti výrazně zahrozili v šesté minutě, respektive to byla dvojice Kašpar - Petrásek, která nadělala Pittrovi ve slávistické brance práci. Po přečíslení pálil první jmenovaný, ovšem bez kýženého úspěchu. Po dobrém startu Jihočechů šla paradoxně do vedení Slavia. Matěj Vymětal z dobré pozice totiž trefil přesně horní růžek a zapsal svou první branku v utkání. Po Březinově akci se o srovnání málem postaral domácí kapitán Kalčík, ovšem v předbrankovém prostoru si na pozornou soupeřovu defenzivu nepřišel, a tak se šlo do dalšího dějství za stavu 0:1 z domácího pohledu.

A lepší vstup do třetiny si Pražané nemohli přát. Šimon Slavíček zakončil rychlé přečíslení na centimetr přesnou trefou mezi betony Erika Šeby. A netrvalo to vůbec dlouho a Matěj Vymětal, který byl důrazný u pravé tyčky, zařídil třetí trefu Pražanů. Do svých statistik pak zapsal druhou trefu. Po inkasování třetí branky Šebo přenechal místo v brankovišti Rostislavu Slaninovi. Důležitý moment přišel chvíli před koncem periody. Kapku naděje pro Motor vykřesal Richard Pitel, jenž po Křížově přihrávce před prázdnou branku, snížil na dvoubrankový rozdíl.

Třetí perioda očekáváný tlak Jihočechů nepřinesla. Přesto bylo šancí k vidění docela dost. Nejprve byl v přesilové hře nebezpečný Jakub Hrdlička, jenž si nakonec vylámal zuby na Slaninovi. Na opačné straně slávistické obraně pláchl Marcel Kříž, samostatný nájezd v branku ale nepřetavil. Na drama zadělal zhruba pět minut před koncem Filip Petrásek, který rozvlnil hostující síťku podruhé a snížil na jednobrankový rozdíl. Slavia však své vítězství zpečetila trefou do prázdné klece, jmenovitě se o tento poslední zásah postaral Jakub Štancl.

Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (České Budějovice): Řekl bych, že jsme dnes nebyli jednoznačně horším soupeřem, minimálně bod jsme si zasloužili. Bohužel jsme dostali dva góly po našich individuálních chybách. Zápas se lámal, když nám soupeř odskočil na 0:3. Nepodařilo se nám vyrovnat ani přes kontaktní gól na konci druhé třetiny.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....