Banes Motor České Budějovice
27.09.2019, Filip Kortus

Podruhé za sebou doma, v sobotu přijede čtvrtý Přerov

Po nepovedeném utkání s Litoměřicemi mají hokejisté Motoru co napravovat. Nejbližší příležitost dostanou znovu na domácím ledě, když na jih Čech přijede Přerov. Zubři rozehráli novou sezonu velice dobře, takže domácí nečeká nic lehkého. Osmé kolo Chance ligy startuje v Budvar aréně v 17:00 a vstupenky na něj můžete kupovat online. Pokud se nebudete moci dostavit, bude pro vás připravený textový přenos a živý přenos na HokejkaTV.

HC Zubr Přerov

Mužstvo vedené trenérem Vladimírem Kočarou mělo raketový vstup do nového ročníku Chance ligy. Zubři z prvních pěti zápasů ztratili pouze bod a drželi se na špici tabulky. První problémy Přerovských přišly až v posledních dvou kolech. Nejprve poměrně překvapivě prohráli v pražském Edenu 0:3 a ani naposledy nezískali body. Na domácím ledě prohráli s Jihlavou, když se dokázal trefit jenom Matouš Kratochvíl.

Zhoršenou formu výrazně ovlivnila i četná zranění v kádru Přerova. Na tu vedení Zubrů reagovalo příchodem Vladislava Houšky, který se představil už proti Jihlavě. V brance zatím dostává více příležitostí nová posila Michael Petrásek, s rolí dvojky se prozatím musí smířit Michael Klimeš. Produktivitě vládne Roman Pšurný, který nastřádal už devět bodů. Daří se mu i na vhazování, kde má druhou nejlepší úspěšnost z celé soutěže.

Posledních pět zápasů

Přerov - Jihlava 1:2
Slavia - Přerov 3:0
Přerov - Benátky 1:0
Ústí - Přerov 1:7
Přerov - Kadaň 7:0

Sestava Přerova z utkání proti Jihlavě

Petrásek – Čáp, Černý, Kubeš, Zbořil, Krisl, Weinhold – Doležal, Pšurný, Navrátil – Goiš, Hejcman, M. Kratochvil – Süss, Sýkora, Š. Kratochvil – Svoboda, Indrák, Houška.


8. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – HC Zubr Přerov

sobota 28. září 17:00, Budvar aréna

Z tábora domácího mužstva

I Motor měl výborný vstup do sezony, jenže naposledy tvrdě narazil. Poprvé si ze zápasu neodnesl ani bod, protože doma prohrál s Litoměřicemi vysoko 2:6. Před tím ale dokázal přivézt všechny body z Jihlavy a doma přehrál pražskou Slavii. Nejproduktivnějším hráčem Jihočechů je i nadále Jan Veselý, přestože v posledních dvou zápasech nedokázal natáhnout svou střeleckou šňůru a neskóroval. Den po utkání se Stadionem navíc došlo k první změně v kádru, do extraligových Pardubic zamířil na měsíční hostování Jan Kloz.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Strmeň – Pýcha, Suchánek, Vydarený, Plášil, Lytvynov, Pavel – M. Novák, J. Kloz, Z. Doležal – Karabáček, Gilbert, J. Veselý – Šimánek, R. Přikryl, Babka – Christov, Venkrbec, Holec.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Ve středu jsme odehráli nejhorší utkání za poslední dvě sezony, což musíme co nejrychleji odčinit. Čeká nás týden pravdy, protože narazíme na soupeře z první pětky tabulky. Proti Přerovu chceme nejen tři body, ale i úplně jiný výkon a nasazení než ve středu."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....