Banes Motor České Budějovice
28.09.2019, Jiří Michal

DOR: LIB - CEB 3:2 - Dorostencům utekly body až v závěru

Českobudějovičtí dorostenci se vydali na cestu až na sever Čech pod Ještěd s cílem, získat co nejvíce bodů. Skoro celý zápas se svěřencům Romana Fouska dařilo s Tygry držet krok. Největší rána však přišla necelé čtyři minuty před koncem, kdy Jihočeši již nedokázali do konce zápasu srovnat. Proměněným trestným střílením a gólem ze hry se blýskl Tomáš Březina.

Tygrům se vstup do utkání povedl na jedničku. Už po půl minutě se do samostatného úniku dostal Jakub Hujer, hostující gólman Martin Lidák sice kotouč vyrazil, jenže jen na hůl Mikuláše Jenčovského, kterému stačilo trefit odkrytou síť - 1:0. Zanedlouho to mohlo být už o dvě branky, Matěj Leden ale po hezké přihrávce Filipa Kříže druhý gól nepřidal.

Ještě blíž k navýšení náskoku měl Tadeáš Tůma, jenž z pravého kruhu orazítkoval tyč branky hostí. A to mohlo Tygry hodně mrzet! Po faulu Jakuba Masaře na unikajícího Tomáše Březinu se totiž pískalo trestné střílení, které sám faulovaný hezkým bekhendovým blafákem proměnil - 1:1!

V prostřední dvacetiminutovce se jako první opět prosadili Tygři. A zasloužil se o to opět Mikuláš Jenčovský, jenž v přesilovce z mezikruží propálil Lidáka - 2:1. Jenže scénář z úvodní třetiny se opakoval a hostům se podařilo vyrovnat. Tři minuty před druhou sirénou svůj druhý gól v utkání přidal po přihrávce Jakuba Kalčíka Tomáš Březina - 2:2. Před poslední částí hry tak bylo vše otevřené.

V 45. minutě mohl hattrick zkompletovat Mikuláš Jenčovský, před nímž po hezké přihrávce Tomáše Trundy stála jen prázdná branky, jenže odkrytou klec minul. Vzápětí se sám před Lukášem Francem objevil Matouš Hail, ani tomu se však důležitou branku dát nepodařilo. Nakonec ale přece jen jásali Tygři. Tomáš Trunda krásně našel volného Filipa Kříže, jenž sám před Lidákem zachoval chladnou hlavu a hezkou kličkou do bekhendu ho překonal - 3:2!

Hosté to v závěru ještě zkoušeli v šesti, jenže neúspěšně. Liberecká sedmnáctka má tak po šesti odehraných zápasech jedenáct bodů.

Ohlasy po zápasu
Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec)

Na jednu stranu to byl těžký zápas, na druhou jsme nevyužili strašně moc šancí. Po první třetině už to mohlo být rozhodnuté. Necháváme soupeře chodit do brejků, čehož dnes Motor využil a bylo z toho drama. Nakonec jsme to ale zvládli.

Roman Fousek (HC Motor České Budějovice)

Jsme hodně smutní. Přišli jsme o body v závěru třetí třetiny. Kdybychom proměnili naše šanci, mohli jsme být ti, kdo vyhráli 3:2. Jsme zklamaní, že odsud odjíždíme s prázdnou.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....