Banes Motor České Budějovice
28.09.2019, Petra Bicková

CEB - PRE 3:2 - Vybojované vítězství Motoru

Ve sváteční den Motor vyzval na svém ledě Přerov. Jihočeši si chtěli spravit chuť po první domácí prohře s Litoměřicemi. První krok k úspěchu měl Motor po brance Zdeňka Doležala, který dostal Jihočechy do vedení. To ale netrvalo dlouho a Milan Klouček inkasoval dvakrát za sebou. Nejprve se trefil Jan Süss a následující branku dal Šimon Kratochvíl. Motor v závěru obrátil výsledek a nejprve se o vyrovnání postaral v závěru třetí třetiny domácí útočník Matouš Venkrbec a následně dostal Motor do vedení Martin Novák a domácí se mohli radovat z výhry.

Začátek první třetiny byl spíše opatrný. První větší akce přišla až v páté minutě, kdy se Motor dostal do obraného pásma hostů a René Vydarený, který si velice šikovně zpracoval puk, zkusil přihrát Karlu Plášovi, jehož rána ale vedla nad Petráskovu svatyni. Velkou šanci měli i hosté, kteří vyhráli vhazování v obranném pásmu domácích a přerovský útočník Matěj Svoboda dostal přihrávku od svého spoluhráče a pokusil překonat Milana Kloučka, ten ale odrazil puk betony. První dvacetiminutovka přinesla i první vyloučení. Roman Přikryl byl vyloučen za faul kolenem. Domácí ale nehráli dlouho ve čtyřech, jelikož hosté využili početní výhody víc, než pravidla dovolují a hráli v šesti. Trest odpykal Jakub Navrátil. O využití zbylé přesilové hry se snažil kapitán domácích Pavel Pýcha, který vypálil od modré, Petrásek ale jeho střelu zpracoval. V závěru třetiny byl vyloučen Jiří Šimánek za sekání a hosté měli příležitost otevřít skóre. Překonat domácího brankáře se pokusil Matouš Kratochvíl, jeho ránu ale Klouček vyrazil lapačkou. Ve vlastním oslabení měli Jihočeši velkou šanci, Jan Veselý vypálil na branku, kotouč byl ale Petráskem vyražen. K puku se ještě dostal domácí obránce Žiga Pavlin, ani ten ale nepřekonal Petráska, a tak se šlo do kabin po první třetině za stavu 0:0.

Na začátku druhé třetiny měli velkou šanci domácí. Miroslav Holec dostal pěknou přihrávku zpoza branky od svého spoluhráče, brankář hostů byl ale dobře připravený a ránu přikryl lapačkou. Další šanci měl Jan Veselý, jeho střelu ale zastavila horní tyčka Petráskovy svatyně. Ve dvacáté šesté minutě byl vyloučen přerovský útočník Tomáš Sýkora za podrážení. Sýkora se na trestné lavici dlouho neohřál. Jihočeši se ihned na začátku přesilové hry drželi v obranném pásmu hostů a Roman Přikryl vystřelil na branku, jeho střela byla ale sražena, pohotově se k puku dostal Zdeněk Doležal, který vypálil a otevřel skóre zápasu. Netrvalo dlouho a přerovští nenechali domácí dlouho ve vedení. Mikuláš Zbořil vystřelil na domácího brankáře, tomu se podařilo vyrazit kotouč před sebe, čehož ale využil Jan Süss, který dostal puk za Kloučkova záda. Přerovu nestačilo stav vyrovnat a téměř během chvíle se dostal do vedení, kdy Tomáš Sýkora našel volného Šimona Kratochvíla, který poslal puk do brány mezi Kloučkovy betony. Druhá třetina skončila nepříznivě pro domácí 1:2.

Třetí třetina připomínala spíše začátek té první. Hra byla opět opatrná a brankáři obou týmů neměli příliš práce. Až po špatné rozehrávce domácích jel sám na bránu Jan Veselý a zkusil poslat kotouč k pravé tyči Petráskovy brány, puk ale mířil vedle. Další šanci měl střelec prvního gólu Motoru Zdeněk Doležal, který dostal přihrávku od Romana Přikryla. Brankář hostů ale nedovolil domácím, aby vyrovnali a střelu si pohlídal. O vyrovnání se ale postaral Matouš Venkrbec, který překonal bránícího protihráče, povedlo se mu zakončit a zdramatizovat zápas. V Budvar aréně už to vypadalo na prodloužení, Motor to ale nevzdal a bojoval. Domácí se dostali do obranného pásma hostů a Martin Novák, který poslal puk za Petráska. Přerov to ještě v závěru zkoušel v šesti, Milan Klouček ale už nepustil nic za svá záda a Motor se mohl radovat z výhry 3:2.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (České Budějovice): Pro nás je to skvělá odpověď na minulé domácí utkání, kdy jsme se moc nepředvedli. Pro nás výborné vítězství. Soupeř je za námi hned v tabulce. Další zápas hrajeme v Chomutově, pak je tu Poruba, všechno týmy, co jsou v tabulce kolem nás. Věděli jsme, že nepřijede soupeř, co nám dá něco zadarmo. To se potvrdilo. Mrzí mě fáze ve druhé třetině, kdy jsme trochu přestali hrát po gólu, který jsme dali na 1:0. Tam nám to trochu uteklo. Prohrávali jsme, ale moc se mi líbil náš přístup, takový ten f*cking attitude v kabině po druhé třetině. Kluci si za tím šli, góly v třetí třetině jsme byli jen odměněni. Velmi dobré vítězství proti velmi silnému soupeři.

Jakub Grof (Přerov): Především bych chtěl kluky pochválit za výkon, na ledě předvedli dobrý kus práce. Bohužel pro nás měl zápas trpký konec. Ve třetí třetině jsme předvedli solidní výkon, soupeře přestříleli, ale bohužel jsme udělali dvě chyby a z nich dvakrát inkasovali. Na kluky jsme hrdý. Nic se neděje, jedeme dál. Body musíme brát v dalším zápase.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....