Banes Motor České Budějovice
01.10.2019, Filip Kortus

Na Motoru proběhla akce ”Pojď hrát hokej”

HC Motor České Budějovice, ve spolupráci s Českým hokejem, pořádal v neděli 29. září na druhé ledové ploše Budvar arény náborovou akci „Týden hokeje – Pojď hrát hokej“, která měla za úkol přivést děti k hokeji.

Akce byla zahájena v 9:00 registrací příchozích dětí s rodiči. Během registrace probíhal souběžně do 9:40 program mimo led ve formě střelby na branku. Po registraci a programu mimo led se děti s rodiči přesunuli do VIP prostor zimního stadionu, kde proběhla od 9:40 do 10:00 prezentace klubu. Po přesunu zpět k ledové ploše mohli rodiče s dětmi pozorovat ukázkový trénink malých motoráků ročníku 2011 pod dohledem trenérů a hráče A-týmu Václava Karabáčka, který se celé akce zúčastnil. Po ukázce malých motoráků následovala děkovačka směrem ke střídačce, kde už netrpělivě čekaly oblečené děti v reprezentačních dresech se svojí jmenovkou na zádech.

Program na ledě poté probíhal od 10:30 do 11:30. Po prvních krůčcích a seznámením s ledem proběhla na středovém kruhu rozcvička, poté následovalo sbírání předmětů na ledě. Po sesbírání veškerých věcí na ledě jsme rozdělili děti podle dovedností do čtyř skupin. Jedna skupina střílela společně s hráčem A-týmu Václavem Karabáčkem na branku. Druhá skupina hrála zábavné hry jako babu nebo propichování bublin z bublifuku, třetí projížděla opičí dráhu a čtvrtá si hrála na zvířátka formou základů bruslení. Závěrečná část akce proběhla na středovém kruhu, kde jsme děti plné dojmů vyzpovídali a pak se společně vyfotili. Nesměly chybět ani závěrečné rybičky směrem k rodičům. Po ledu proběhla ještě krátká autogramiáda Václava Karabáčka a poté náborová akce „Týden hokeje – Pojď hrát hokej“ v 11:45 skončila.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....