Banes Motor České Budějovice
03.10.2019, Denisa Józsová

Budějovice uvidí souboj o první místo! Do Budvar arény přijede Poruba

Jihočeši vyhráli čtyři z posledních pěti utkání, avšak to samé se dá říci i o Porubě. Ta před Motorem vede tabulku o dva body, takže České Budějovice se s Porubou utkají o průběžné první místo v tabulce. Lístky na zápas můžete koupit zde, jestliže se nemůžete do Budvar arény dostavit, můžete sledovat dění pomocí streamu či textového přenosu.

HC RT TORAX PORUBA

Poruba skončila v loňské sezóně na dvanáctém místě, avšak v létě přišlo velké posílení kádru, a v současné době za to sklízí TORAX ovoce. Největší posilou se rozhodně stal Vladimír Svačina, která táhne ofenzivu Poruby. Po devíti kolech totiž vede tabulku se ziskem čtyřiadvaceti bodů a před svým sokem z Českých Budějovic má náskok bodů dvou. Za celou letošní sezónu prohrála Poruba jen v jednom zápase, a to na slavistickém ledě, jinak z toho bylo osm výher za tři body. Ostravané opravdu prožívají skvělý vstup do letošního ročníku.

Poruba vládne i jedné z týmových statistik, a tou je využití početných výhod. To navíc v naprosto velkém stylu. Ostravané totiž využili třináct ze třiceti devíti možností a jejich celková úspěšnost je málo uvěřitelných 33,33%! K takovému číslu se žádný jiný tým vzdáleně ani nepřiblížil. Ani oslabení není v podání TORAXU vůbec špatné. Dostal v nich sedm branek a ubránil jich 85,42%, k čemuž ještě jednu branku v početní nevýhodě vstřelili.

Skvělé výkony také ukazují jednotlivci v sestavě porubského týmu. Nejproduktivnějším hráčem celé ligy je Vladimír Svačina, který získal v devíti zápasech už sedmnáct bodů. Toto byl opravdu skvělý nákup v podání Poruby, avšak je otázkou, jestli tam vydrží až do konce sezóny s těmito výkony. Druhým nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejproduktivnějším obráncem je Patrik Husák, jenž získal bodů patnáct. Do první desítky bodování celé ligy se vejde ještě Marek Sikora s dvanácti body. Nejlepším střelcem Poruby je Tomáš Gřeš, jenž si připsal šest branek. Hodně zazářil však v jednom utkání, ve kterém dál čtyři ze šesti svých gólů. Jihočeši by si měli dávat pozor i na vhazování proti tomuto týmu. Jan Hudeček má totiž 61,21% vyhraných vhazování. Jiří Zdeněk a Tomáš Jáchym jsou navíc nad 50%.

Posledních pět zápasů:

Poruba - Jihlava 2:1
Slavia - Poruba 6:2
Poruba - Benátky 5:1
Ústí nad Labem - Poruba 2:4
Poruba - Kadaň 4:2

Sestava Poruby z utkání proti Jihlavě

Foltán – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Bodák, Šendera – Sikora, Zdeněk, Svačina – Nejezchleb, Jáchym, Kanko – Káňa, Hudeček, Gřeš – Obdržálek, Hlinka, Špaček.


10. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – HC RT TORAX PORUBA

sobota 5. října 17:00, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Ani Jihočeši rozhodně nevstoupili do nové sezóny nějak špatně. Po devíti kolech jim patří druhá příčka se ziskem dvaceti dvou bodů, takže na svého soupeře ztrácí body jen dva. Budvar aréna tedy uvidí souboj o první místo po deseti kolech! Motor by však potřeboval zabrat ve využívání početních výhod, jelikož je na polovině toho, co soupeř. Oslabení už je vcelku podobné, navíc v nich České Budějovice čtyřikrát skórovaly. V posledním zápase se Jihočeši střetli s Chomutovem na jeho ledě. Předvedli velmi dobrý výkon, který nakonec skončil vítězstvím 4:1. Na výhře se nejvíce podílel Martin Beránek, jenž zapsal dva góly a jednu asistenci. Nejproduktivnějším hráčem Motoru zůstává Jan Veselý, jenž má deset bodů. K němu se už přidal obránce Karel Plášil, který získal také deset bodů.

Sestava Motoru ze zápasu proti Chomutovu

Klouček – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák (A), Venkrbec, Holec – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Gilbert, Babka – Beránek, Prokeš, J. Veselý.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Věříme, že po dnešním utkání bude mít liga nového lídra. Očekávám výborný zápas s výbornou atmosférou. Důležité dnes večer budou speciální formace a disciplína. Kdo bude vyhrávat kotouče 50 na 50, a kdo bude více obětavější, tak bude mít větší šanci na úspěch. Můžeme střídat jako druzí, což považuji v dnešním zápase za velkou výhodu."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....