Banes Motor České Budějovice
04.10.2019, Adam Pavlíček

JUN: CEB - OLO 5:4p - Parádní zápas plný zvratů juniorka zvládla

Junioři odehráli v Budvar aréně další domácí utkání, tentokrát proti Olomouci. Po bezgólové první třetině šli do vedení jako první. Skóre se pak ještě několikrát převrátilo na obě strany, aby nakonec Motor uhájil na domácím ledě výhru v prodloužení, a to výsledkem 5:4. Dvěma góly se blýskli útočníci Aleš Řezáč a Jakub Čížek.

Domácí nastoupili na soupeře velmi aktivně. Po přečíslení Janocha a Čížka, první velké šanci zápasu, ale první branka nepadla. Nestalo se tak ani po nebezpečné Silného bekhendové střele. Českobudějovičtí hokejisté byli v první třetině lepším týmem, to se ale v gólové kolonce zatím nepromítalo. A to ani po další příležitosti Jakuba Čížka, který ujel do samostatného úniku, skvěle chytajícím Hasalem byl ale vychytán. Těsně před odchodem do kabin měl z dorážky snad ještě větší příležitosti Matouš Masopust, ani po jeho pokusu se ale domácí fanoušci neradovali, a tak první třetina skončila bezgólově.

Půl minuty po začátku druhého dějství šli Olomoučtí do oslabení, což domácí tým potrestal. Hostující strážce svatyně vyrazil kotouč jen před sebe, těsně před brankoviště, odkud jej do branky dopravil Aleš Řezáč. Přesilovou hru ale využili i hokejisté z Olomouce. David Kalač byl na brankovišti nejdůraznější a s vypětím všech sil došťouchal puk až za brankovou čáru. Před koncem první poloviny zápasu tedy srovnáno 1:1. Hosté mohli do vedení poprvé odskočit poté, co bylo nařízeno trestné střílení. Daniel Ministr zkusil zakončit u pravé tyče z brankářova pohledu, tam však nastavil Marek Dvořák beton včas.

Před koncem druhé třetiny nastala branková smršť. Vedení zpět si vzali Jihočeši, když byl úspěšný dorážející Jakub Čížek. Záhy přišla povedená soupeřova půlminutovka. Opětovně srovnal Michal Tomajko, na kterého přesnou trefou do vzdálenějšího horního růžku navázal Jakub Štědrý. Olomouc tedy otočila skóre ve svůj prospěch - 2:3.

Se startem posledního dějství mohl zkorigovat na 3:3 Hracholski na vzdálenější tyči. Zatím bez úsěpchu. Domácí střídačku to mrzet nemuselo. Jachor Hracholski si totiž o pár minut později počínal o něco lépe. Po přihrávce v přečíslení zavěsil do odkryté klece bez kompromisů. David Kalač ale stav zvrátil opět na hostující stranu a svěřenci trenérů Hanzala a Roba museli opět dotahovat. A opět úspěšně. Jakub Čížek si položil brankáře, načež dopravil kotouč až za jeho záda - 4:4.

V prodloužení Olomoučtí moc šancí neměli, naopak to byl Motor, který měl většinou kotouč na holi. Ve hře třech proti třem rozhodl už i tak dnes velmi aktivní Aleš Řezáč. Ten poslal kotouč o Hasalovu vyrážečku do sítě a odšpuntoval domácí radost.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob (České Budějovice): Chtěli jsme zápas uhrát za tři body. Zápas byl víceméně v naší režii, ale vždy, když jsme dali branku, jsme udělali chybu a tím jsme se dostávali do nepříznivých situací. Myslím, že i Olomouc odehrála dobré utkání, přesto jsme zaslouženě zvítězili.

Karel Beran (Olomouc): Dnešní zápas se mi hodnotí lépe než naše dva předchozí. Rozhodně od nás byla větší chuť i nasazení vyhrát. Fungovaly nám i nějaké věci, a zvlášt v obranném pásmu, které nám moc nešly. Stále se trápíme v koncovce, bohužel se to ukázalo i dnes v prodloužení. To se pak těžko vyhrává. Od drtivé většiny hráčů to ale dnes byl odmakaný zápas, a na tom se dá určitě stavět.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....