Banes Motor České Budějovice
15.10.2019, Filip Kortus

Po 27 letech přijede do Budvar arény Sokolov

Motoru se daří, je na vlně a hýčká si první pozici v tabulce Chance lize. Nyní ho čeká soupeř, se kterým se nepotkal více než dvacet let. Na jih Čech totiž dorazí nováček soutěže ze Sokolova, kterému se v úvodu sezony nedaří získávat body. Duel s Baníkem startuje v 17:30. Vstupenky je možné zakoupit pohodlně online na tomto odkazu. Pokud se na zápas nedostanete osobně, bude možné jej sledovat skrze textový online přenos nebo živý přenos na HokejkaTV.

HC Baník Sokolov

Sokolovský Baník se vrátil do druhé nejvyšší soutěže po dlouhých dvaadvaceti letech, když loni vyhrál druhou ligu a vystoupal tak o patro výš. S podobným kádrem, se kterým Západočeši postoupili, rozjeli i přípravu na novou sezonu. Nejvýznamnější posily přišly z nedalekých Karlových Varů (Kverka, Rohan, Kuchař) a tým doplnili i mladíci z karlovarské Energie (Zavřel, Křehlík, Křemen, Bernáth).

Výsledky Sokolova v přípravě budily respekt a vypadalo to, že nováček by se mohl stát černým koněm soutěže. Jenže v lize se Baníku daří velice bídně. Z úvodních třinácti kol získal jen šest bodů a za ním už je jen beznadějně poslední Kadaň. Žalostný je Sokolov především v defenzivě, naopak produktivnější je více než třeba pátý Havířov.


Posledních pět zápasů
Sokolov - Jihlava 4:5
Slavia - Sokolov 4:0
Sokolov - Benátky 3:4
Ústí - Sokolov 4:2
Sokolov - Kadaň 8:3

Sestava z posledního utkání proti Jihlavě:

Bednář – Přindiš, Kadeřávek, Tomeček, Vodička, Rulík, Michálek – Švec, M. Zadražil, Gorčík – Vracovský, Kverka, Stříbrný – T. Rohan, Vrána, Křemen – Křehlík, Bečvář, Osmík – Čejka.


14. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – HC Baník Sokolov

Středa 16. října 17:30, Budvar aréna

Zpod Černé věže

Jihočeši sice ztratili před čtyřmi koly v přímém souboji o první místo proti Porubě, ale od té doby jsou jako uragán. Postupně vyhráli tři velice těžké zápasy a posunuli se do čela tabulky. Díky pěti gólům uspěli Na Lapači, porazili i nepříjemný Frýdek a naposledy zvítězili v Havířově. I nadále se daří obranné dvojici Pýcha - Plášil, kteří mají shodný počet patnácti (3+12) bodů. Ještě o něco unikátnější je bilance kapitána Pavla Pýchy, který bodoval v posledních pěti utkáních za sebou.

Sestava z posledního utkání proti Havířovu:

Klouček – Suchánek, Vydarený, Plášil, Pýcha, Pavel, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák – Šimánek, Babka, Beránek – Endál, Prokeš, Karabáček – J. Veselý.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Čeká nás organizovaný, fyzický tým, který dobře bruslí v každém zápase. Jenom kvůli málo zkušenostem se soutěží nemá více bodů, proto jsou na chvostu tabulky. Vždy mají nějakou pasáž utkání, ve kterém ztratí celý duel, ale nevzdávají se za žádného stavu. Nesmíme nic podcenit, dobře se připravit a být koncentrovaní. Soupeř se jistě vybičuje k maximálnímu výkonu. Je jen otázkou času, než začnou sbírat body a jistě zaskočí některého ze silných týmů. Věříme, že to nebude ve středu. Spoléháme na pohodu v týmu, která panuje od doby, kdy jsme se usadili na prvním místě."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice