Banes Motor České Budějovice
20.10.2019, Denisa Józsová

Druhá čtvrtina startuje! Motor jede potvrdit formu do Třebíče

Jihočeši mají v posledních zápasech formu. Z posledních pěti zápasů brali patnáct bodů a vyhřívají se na prvním místě tabulky s šestibodovým náskokem na druhou Porubu. Týmy už se v této sezóně spolu jednou utkali, a to hned v prvním kole. Spokojenější byl Motor, který doma vyhrál 3:2. Pokud se nevydáte přímo na horácký stadion, můžete sledovat dění pomocí streamu či textového přenosu.

SK Horácká Slavia Třebíč

Třebíč většinou provádí urputný boj o účast v play-off a ne zrovna vždy to vyjde. A letos to také nevypadá úplně dobře. Po patnácti kolech má totiž na svém kontě jen osmnáct bodů a patří jí až třinácté místo. Slavia zvládla vyhrát v základní hrací době jen ve třetině zápasů, rovnou osmkrát padla v šedesáti minutách a dvě utkání šli do přídavku. Na postupovou osmičku to ale ještě není nějaká obrovská ztráta, jelikož Třebíč ztrácí šest bodů. Pokud chce ale pomýšlet na úspěch, bude muset přidat hlavně v útoku. Třicet sedm vstřelených branek je druhé nejhorší číslo. Hůře je na tom jen Kadaň a stejně Havířov. V kolonce obdržených branek svítí číslo čtyřicet dva, což je také jedno z těch horších čísel.

Třebíč je horší než její dnešní soupeř i v týmových statistikách. V početních výhodách vstřelila deset branek z třiašedesáti možností, což dělá celkovou úspěšnost 15,87%. To ji řadí na desáté místo v Chance lize. A v ubráněných oslabeních to není o mnoho lepší. Tam je Slavia dokonce třetí nejhorší. Dostala v nich třináct branek a úspěšnost je 78,33%. Hůře jsou na tom jen Kadaň se Sokolovem. K tomu Třebíč jednu branku v oslabení sama dala. Co však může hráče z Vysočiny těšit je to, že jsou jedním z nejméně vylučovaných týmů. Celkem inkasovali 179 minut trestů, což je páté nejmenší číslo.

Ani z hlediska individuálních statistik to není žádná sláva, vždyť Třebíč má v TOP30 bodování jen Martina Šťovíčka s dvanácti body. Pro představu Motor tam má hráče čtyři. Jak již bylo zmíněno, nejproduktivnějším hráčem Slavie je Martin Šťovíček. Ten má na svém kontě dvanáct bodů za čtyři branky a osm asistencí. Čtyři branky ho navíc posouvají i na první místo, co se střelců týče. Tam je spolu s Michalem Vodným. V brance dostal většinou příležitost Pavel Jekel, který týmu pomohl ke všem vítězstvím a úspěšnost má 91,04%.

Posledních pět zápasů:

Třebíč - Jihlava 2:4
Slavia - Třebíč 3:1
Třebíč - Benátky 2:3
Ústí nad Labem - Třebíč 1:4
Třebíč - Kadaň 5:3

Sestava Třebíče z utkání proti Jihlavě

Jekel – Jenáček, Nedbal, Forman, Furch, V. Čejka, Hort – Bittner, Šťovíček, Michálek – Vodný, Nedvídek, Havlát – T. Havránek, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Paták, Václavek, Ferda.


16. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 21. října 17:30, KHNP ARENA

Z tábora Motoru

České Budějovice vstoupily do nové sezóny ve velkém stylu a po její první čtvrtině vládnou tabulce, kdy mají na čele šestibodový náskok na druhou Porubu. Na svém kontě mají třicet osm bodů z možných pětačtyřiceti. Navíc jen v jednom zápase odešly se ziskem nula bodů, a to v domácím zápase proti Litoměřicím. V posledních pěti zápasech navíc Motor získal plný počet bodů. V tom posledním hrál na ledě Prostějově, kde domácí Jestřáby k ničemu moc nepustil a připsal si výhru 5:0. Nejproduktivnějšími hráči je stále dvojice obránců Karel Plášil – Pavel Pýcha. Nejlepším střelcem je nadále Jan Veselý, který se však už delší dobu nemůže trefit. Prolomí svou střeleckou smůlu právě na ledě Třebíče?

Sestava Motoru ze zápasu proti Prostějovu:

Klouček – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Endál.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Čeká nás organizovaný, pracovitý tým. V jejich zápasech nepadá moc branek, mají to postavené na dobře chytajícím brankáři a šikovnosti některých útočníků. Když dokážeme zopakovat výkon z Prostějova, tak máme velkou šanci uspět. Věřím, že se teď ukáže, v jaké je tým pohodě a potvrdíme první místo v tabulce."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice