Banes Motor České Budějovice
29.10.2019, Petra Bicková

Rozjetý Motor přivítá doma Benátky nad Jizerou

Motor zažívá velice úspěšnou sérii výher a je v čele tabulky s náskokem devíti bodů před druhým Přerovem. Soupeři devatenáctého kola Chance ligy se spolu už utkali. Šlo o vyrovnaný zápas, který musely rozhodnout nájezdy. České Budějovice nakonec padly 4:5 po nájezdech a jsou to zatím jediné dva body, které venku ztratily. Odveta se bude konat na jihu Čech netradičně ve čtvrtek a Jihočeši mohou napravit svou reputaci proti Středočechům. Vstupenky je možné zakoupit pohodlně online na tomto odkazu. Pokud se do Budvar arény nechystáte, bude možné zápas sledovat skrze textový online přenos nebo sledovat na živém přenosu na HokejkaTV.

HC Benátky nad Jizerou

Benátky nad Jizerou neprožívají úspěšné období. V tabulce jsou až na třináctém místě s devatenácti body. Za nimi jsou už jen HC Baník Sokolov a SK Trhači Kadaň. V posledních pěti zápasech braly Benátky pouze tři body. Dva body získaly s Kadaní, kterou zdolaly na svém ledě až v prodloužení. Podobný scénář se opakoval v následujícím kole s Ústím, kterému naopak v prodloužení podlehly. Dále následovaly už jen prohry v základní hrací části, a to na ledě Litoměřic, Slavie a poslední prohra byla doma s Jihlavou.

Benátky jsou farma týmu Bílí Tygři Liberec, a tak jejich hráči mají i extraligové zkušenosti. Středočeši jsou v Chance lize také známí tím, že mají velmi mladý tým. Zmíněný zápas v Litoměřicích odehráli s deseti juniory v týmu. I přes nízký počet nastřílených gólů (43) Benátky mají stoprocentní úspěšnost v nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem Benátek je útočník Radek Duda, který nasbíral čtrnáct bodů. Kromě gólů a asistencí má také vysoké číslo v počtu trestných minut. S celkem padesáti devíti trestnými minutami si vyseděl na trestné lavici přední příčku Chance ligy. Dalšími produktivními hráči je liberecký odchovanec Daniel Špaček a mladý útočník Ondřej Chrtek.


Posledních pět zápasů
Benátky nad Jizerou – Trhači Kadaň 3:2p.
Ústí nad Labem - Benátky nad Jizerou 4:3p.
Litoměřice - Benátky nad Jizerou 4:2
Slavia - Benátky nad Jizerou 3:2
Benátky nad Jizerou – Jihlava 1:3

Sestava Benátek v zápase proti Jihlavě:

Žajdlík – Bukač, Žůrek, Buchtela, Kunst, Niko, Kovář, Aubrecht – Rychlovský, Šír, Průžek – R. Duda, Najman, Klapka – Jiruš, Chrtek, Wiencek – Šafařovský, Šeliga.


19. kolo

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou

čtvrtek 31. října 17:30, Budvar aréna

Zpod Černé věže

České Budějovice jsou hnacím Motorem Chance ligy. Vedou tabulku s náskokem devíti bodů a už osm zápasů neprohrály. Jihočeši nastříleli nejvíce gólu v lize, a to celkem osmdesát jedna. Počet gólů vstřelených Motorem na zápas je v průměru 4,5. Slabinou Motoru jsou nájezdy, ve kterých ještě neuspěl. Nejproduktivnějším hráčem je obránce Karel Plášil, který nasbíral celkem devatenáct bodů. Nejvíce trestných minut má obránce Niklas Pavel. Se svými třiceti čtyřmi minutami ztrácí na Radka Dudu dvacet pět. Potvrdí svěřenci Václava Prospala svou formu v Budvar aréně a vyhrají po deváté za sebou?

Sestava Motoru proti Ústí nad Labem:

Strmeň – Pýcha, Plášil, Babka, Vydarený, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec - M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal - Beránek, Šimánek, J. Veselý - Karabáček, Prokeš, Endál - Gilbert.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

„V minulém zápase s Benátkami jsme ztratili dva body. Musíme tedy tentokrát hrát jinak, lépe zacházet s kotoučem. Naše hra musí být disciplinovaná. Tým Benátek se skládá z mladých hráčů, kteří se budou tlačit do útoku, našim úkolem tedy bude dobře dobruslovat a neztrácet kotouče u modrých čar. Chceme prodloužit naši vítěznou sérii, využít také domácího prostředí, naší momentální formy a také pohody, která panuje v našem týmu.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....