Banes Motor České Budějovice
15.11.2019, Denisa Józsová

JUN: CEB - HKM 0:2 - Junioři nedali ani jeden gól a padli s Mountfieldem

Juniorům se v letošní sezóně zatím moc nedaří a nic na tom nezměnil ani zápas s Hradcem Králové. V něm totiž Jihočeši nedokázali vstřelit ani jednu branku, přestože měli střeleckou převahu. Naproti tomu Hradec dal dvě branky během minuty a půl ve druhé třetině, čímž určil skóre celého utkání. Východočeši tak odjeli z Budějovic se třemi body do tabulky.

První třetina zrovna moc vzrušení na druhé ledové ploše Budvar arény nepřinesla. Domácí sice hráli oslabení po faulu Aleše Řezáče, ale Mountfield toho nijak nedokázal využít. Po první třetině tak byl stav 0:0, čemuž odpovídal i naprosto vyrovnaný počet střel 11:11.

Jediné dvě branky vidělo solidních sto dvacet diváků ve druhé třetině, ovšem bohužel pro ně padly obě do sítě jihočeského celku. Nejprve Martin Janda našel Dalibora Ďuriše, jenž dostal svůj tým do vedení. O minutu a dvacet sekund to bylo o dva góly. Po přihrávce Matěje Pinkase se prosadil Lukáš Pajer. Motor sice svého soupeře v této periodě celkem jasně přestřílel, přesto prohrával o dvě branky.

Ve třetí části už žádná branka nepadla. Jihočeši sice hráli jednu přesilovou hry, zatímco soupeř ani jednu, přesto nedošlo ani ke korekci skóre. České Budějovice sice znovu vyslaly na branku gólmana více střel než soupeř, přesto to nestačilo ani na jednu branku v utkání. Proto odjel Hradec se třemi body do tabulky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....