Banes Motor České Budějovice
18.11.2019, Klub

Fanoušci sesbírali stovky mobilů a pomohli malým hokejistům

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejový klub ČEZ Motor České Budějovice zvítězil v soutěži fanoušků ve sběru mobilních telefonů, do které se zapojil. V duelu, který uspořádala nezisková společnost ASEKOL, sesbírali jihočeští fandové celkem 439 mobilů, oproti 170 telefonům, které v předchozím společném měření sil přinesli na Horácký stadion fanoušci Jihlavy. Díky tomu, že fanoušci Motoru v počtu vyřazených mobilních telefonů překonali jihlavského soupeře, získá klub příspěvek 10 000 korun, který poputuje na podporu mládežnických týmů.
"Moc nás těší, že si naši fanoušci vzali projekt za svůj, i když jsme se do něj zapojili poprvé. Máme velkou radost i z toho, že se nám podařilo udělat i něco pro životní prostředí, neboť všechny telefony poputují k odborné recyklaci," popsal marketingový ředitel budějovického klubu Tomáš Kučera.

Projekt na hokejových stadionech na Vysočině a v Jihočeském kraji organizuje nezisková společnost ASEKOL, která provozuje systém zpětného odběru vysloužilého elektra. Na konci loňského roku se uskutečnilo obdobné hokejové derby mezi HC Dukla Jihlava a SK Horácká Slavia Třebíč. Úspěšnější tehdy byly se 326 sesbíranými telefony Jihlavští a obdrželi rovněž desetitisícovou odměnu pro malé hokejisty. "Aktivita má velký ohlas, výsledkem je více než tisíc odevzdaných nepotřebných mobilů během čtyř utkání. V projektu bychom rádi pokračovali i v dalších letech," dodal regionální zástupce společnosti ASEKOL Pavel Peroutka.

Více informací o třídění elektrozařízení lze najít na stránkách asekol.cz nebo cervenekontejnery.cz.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....