Banes Motor České Budějovice
27.11.2019, Jiří Michal, Denisa Józsová

JUN: LIB - CEB 0:5k - Po kontumaci bere Motor všechny body z Liberce

Svěřenci Luboše Roba dnes vyrazili až na sever Čech do Liberce, kde je čekalo utkání v rámci soutěže O pohár DHL. Ačkoliv mladí hráči Motoru drželi se svým soupeřem krok, ten vstřelil o jednu branku více než Jihočeši. Dlouho se ale Liberec z výhry neradoval. Přesně po týdnu totiž zasedla disciplinární komise, která kontumovala zápas ve prospěch Českých Budějovic, a to díky neoprávněnému startu libereckých dorostenců v tomto utkání.

Severočeši začali aktivně, za což byli poměrně rychle odměněni. Adam Liška nezištně uvolnil do úniku Adama Měchuru, který si sám před Ludvíkem věděl rady a pokořil jej blafákem do forhendu - 1:0. Za hosty mohl kontrovat Yahor Hrakholski, naštěstí pro šelmy ale mířil v přečíslení nad břevno. Další akci dvou na jednoho si Motor vypracoval paradoxně v jedné ze dvou libereckých přesilovek, ani Jakub Čížek jej ovšem neproměnil v gól.

Budějovice přesto ještě před přestávkou dvakrát udeřily. Jiří Remta zakončil tlak v útočném pásmu nenápadným nahozením, které si mezi těly našlo cestu až do sítě za Danielem Králem - 1:1. Obrat dokonal Vojtěch Krcho, jenž si na brankovišti stáhl puk a pečlivě jej přišpendlil pod horní tyčku - 1:2.

Jestliže se úvodní dvacetiminutovka Tygrům po herní stránce příliš nevydařila, v další třetině to byla jiná písnička. Tygři dobývali českobudějovickou svatyni. Dlouho si nemohli vytvořit vyloženější příležitosti, až se ujala další blesková akce. Sám na Ludvíka tentokráte mířil Jan Křepelka, jehož nekompromisní střela pod lapačku vyrovnala stav - 2:2. Hned poté měl navíc na holi trefu také Tomáš Trunda, jenže Ludvík svůj tým proti ráně z mezikruží podržel!

V sedmatřicáté minutě zaváhal jeden z hostujících beků za brankou. Dotěrný Vojtěch Strnad mu ukradl kotouč a hned jej poslal mezi kruhy, odkud si teprve patnáctiletý Jakub Hujer pořádně osladil juniorskou premiéru - 3:2! Důležitý moment se odehrál v závěru periody. Po ostré pěstní výměně mezi Aubrechtem a Hrakholskim zamířili oba borci předčasně do kabin. Nejenže se lépe vedlo libereckému bijci, ale Jihočeši zároveň přišli o útočné eso při snaze o vyrovnání!

Ve třetí části mohl šelmám dodat klid Jan Žemba. V úniku chytře podstřelil brankáře, v cestě bohužel stála ještě tyčka. Budějovice se přes důsledné protihráče dlouho nemohly dostat, v závěru si však přece jenom vypracovaly tlak. Proti dělovce Matouše Hrubce ovšem Daniel Král vytyčil lapačku a v posledních sekundách ustál také velký závar na brankovišti včetně několika dorážek! Tygři si tak mohou užít cenné tři body.

Jenže 3.12. zasedala disciplinární komise, která kontumovala toto utkání ve prospěch Českých Budějovic. Za Liberec totiž nastoupilo sedm hráčů z věkové kategorie dorostu, přičemž pravidla dovolují jen čtyři. Proto byl zápas konutumován ve prospěch Jihočechů, kteří berou tři body do tabulky za výhru 5:0.

Ohlasy po zápasu

Milan Plodek (trenér Bílí Tygři Liberec):

Začátek byl docela dobrý. Dali jsme gól, bohužel jsme pak vypadli z tempa a soupeř byl aktivnější. Přestali jsme hrát, co jsme chtěli. Od druhé třetiny jsme to stáhli na tři útoky, dostalo to tempo, šmrnc, drajv. Vstřelili jsme branky a byly tam i další šance. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....