Banes Motor České Budějovice
27.11.2019, Denisa Józsová

Milan Klouček přispěl vychytanou nulou k vysoké výhře nad Vsetínem

Dnešní šlágr se Vsetínem přivábil do Budvar arény přes šest tisíc fanoušků. A Motor se jim parádně odvděčil. Sám totiž vstřelil pět branek, zatímco neinkasoval ani jednou. Velký podíl měl na tomto vítězství Milan Klouček, který neinkasoval ani jednou. Díky tomu vychytal druhou nulu v éto sezóně.

Mohl byste nám nejprve zhodnotit dnešní zápas?
Věděli jsme, že Vsetín je velmi silný tým hlavně směrem dopředu. K tomu byl navíc na druhém místě v tabulce, takže jsem zápas ani nemohli podcenit. Musím říct, že začátek byl celkem ostrý. Valaši na nás vletěli, celkem to řezali a měli několik nebezpečných šancí. K tomu tam bylo zbytečný vyloučení, ale všechno jsme to ubránili a poté jsme vstřelili i góly. Podle mě jsme dnes zaslouženě vyhráli.

Jak jste sám naznačil, tak Vsetín měl dobrý vstup do utkání. Jak důležitý je takový start pro gólmana, když předvede těžké a důležité zákroky na samotném začátku utkání?
Určitě to pro mě bylo lepší. Takový zápas je rozhodně lepší než třeba proti Kadani nebo někomu jinému, protože ty střely na mě pořád chodí. Asi každý gólman by řekl, že je lepší, když je více v permanenci a více se hýbe. Proto to bylo daleko lepší než v jiných zápasech.

Dá se tenhle zápas považovat za jeden z těch těžších domácích utkání v sezóně?
Tak žádný zápas rozhodně není jednoduchý. Každý tým, který sem přijede, jde do zápasu s tím, že nemá co ztratit. K tomu o Vsetínu víme, že je to velmi silný tým. Bylo to těžké utkání, ale bude s nimi hrát i dále, to také nebudou rozhodně snadná utkání. Kluci pak navíc dali dneska branky a my jsme jim odskočili, pak už si troufnu říct, že jsme si výsledek hlídali.

Milan Klouček proti Vsetínu

Střely: 21
Zásahy: 21
Počet inkasovaných branek: 0
Úspěšnost: 100%

V sestavě Vsetína hraje několik exbudějovických hráčů, naráželo se na to v kabině?
Tak samozřejmě jsme věděli o tom, že tam nastupuje několik bývalých budějovických hráčů Jak Bláhyč, tak Gábič jsou gólmani, kteří chytali tady v Budějovicích, takže kluci tam v kabině něco říkali. My se ale jinak soustředíme na tým jako celek. Nesoustředíme se jen na jednoho hráče. Pouštěli jsme si video, jak Vsetín hraje, jak hraje přesilovou hru…

Jaká je vlastně atmosféra v kabině? Motor přece jen vede ligu o spoustu bodů, navíc vyhrává celkem pravidelně…
Tak atmosféra je samozřejmě super. Důležité je ale na sobě furt pracovat. Je sice hezké, že teď vedeme ligu, ale v play-off se hraje od nuly. Proto musíme být připravení, nesmíme polevit, musíme pořád makat a hrát pořád stejně. Až to play-off je ten vrchol, o který nám jde. Všichni tady chceme to samé.

Pro Vás se jednalo o druhou nulu dresu Motoru. Co to pro Vás znamená a co to vypovídá o obranné hře v podání budějovického týmu?
Dneska, respektive v celé sezóně mi kluci hodně pomáhají. Střely blokují obránci i útočníci. I dnes tam bylo několik zblokovaných střel, po kterých jsme kluky chválil. Třeba teď si tam Matouš Venkrbec ledoval ruku. Proto klobouk dolů před nimi. Opravdu mi pomáhají, k tomu ještě blokují hráče, aby nemohli tečovat nebo dorážet. Samozřejmě musím něco pochytat, ale od toho tam jsem. Když to bude takhle pokračovat, tak to bude super.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....