Banes Motor České Budějovice
30.11.2019, Jiří Michal

DOR: KLP - CEB 0:9 - Dorostenci vezou tři body z Kladna, PZ nadělili devítku

Po pátečním neúspěchu na ledě Třemošné se svěřenci Romana Fouska v sobotu vypravili na led ČEZ Stadionu na Kladně, kde je čekal souboj s týmem PZ Kladno. Na konci první třetiny se mladým Motorákům začalo střelecky dařit a střelecký účet se zastavil až na hodnotě čítající 9 přesných zásahů. Čtyřmi body se blýskl David Kašpar.

Zápas mezi Kladnem a Motorem byl vcelku jednoznačnou záležitostí. Vítězná branka vlastně padla už v patnácté minutě, a to do sítě domácího týmu. Po přihrávce Hály se o vítěznou branku postaral Vilém Braun 0:1. O dvě a kus minuty to bylo o dvě branky. Od modré se tvrdou ranou prosadil Matyáš Fousek, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:2. To bylo pro tuto periodu vše a Jihočeši šli do kabin spokojenější, jelikož vedli o dva góly.

Na začátku druhé části se Motor prosadil znovu, a to dokonce v početní nevýhodě, která nastala po technickém trestu v podobě příliš mnoho hráčů na ledě. Všem totiž ujel David Kašpar, jenž překonal Hykela - 0:3. Krátce nato tento gólman přenechal místo dalšímu brankáři Kladna - Liemannovi. Budějovice se navíc prosadily ještě jednou do konce třetiny. Dvořák vyzval přihrávkou Petra Lukeše, jenž zamířil do černého - 0:4.

Třetí třetina už byla jednoznačnou záležitostí, jelikož Motor vstřelil rovnou pět branek. Tu první navíc dali hosté už po minutě hry, když se trefil Filip Petrásek - 0:5. Následně se Jihočeši trefili i v početní výhodě, když od modré vypálil Adam Dvořák, jenž k asistenci přidal i gól - 0:6. Poté se Budějovice navíc trefily znovu v oslabení! Svou druhou branku v zápase tak vstřelil Petr Lukeš - 0:7. Následně se ještě o další branku postaral Matyáš Fousek, jenž taktéž zapsal svůj druhý zásah v utkání - 0:8. Kanonádu jihočeského celku zakončil Marcel Kříž, který vstřelil branku po přihrávce Kantora - 0:9. Motor tak zvládl zápas ve středočeském městě a zvítězil jednoznačně 9:0.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....