Banes Motor České Budějovice
15.08.2020, Michal Špírek

Českobudějovičtí se chystají na turnajové odvety. Chceme postoupit, hlásí Aleš Totter

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejisté Motoru za sebou mají první tři zápasy Generali Česká Cupu a díky získaným šesti bodům mohou směle pomýšlet na postup ze skupiny. K tomu bude ale třeba v odvetných zápasech ještě pár bodů přidat. Jak hodnotí dosavadní vývoj turnaje a přípravy týmu asistent trenéra Aleš Totter?

Motor má za sebou první z týdnů, ve kterém se musel popasovat s třemi zápasy ve čtyřech dnech. A zvládl to velmi dobře - po úvodní prohře se Spartou porazil Plzeň a Kladno a díky dvěma výhrám může před odvetami spřádat plány na postup do čtvrtfinále Generali Česká Cupu. Zatím nejspokojenější byli trenéři s tím, jak hráči odehráli třetí třetinu domácího zápasu s Plzní. "Poté, co byla Plzeň v utkání lepší, jsme ji jejími zbraněmi dokázali porazit a otočit zápas. Z naší strany se jednalo o nejkompaktnější výkon. Jinak si výkon týmu ještě sedá, střídáme dobré věci se špatnými. Nejvíc nás zatím trápí přechodové fáze, z útoku do obrany a naopak," hodnotí asistent trenéra Aleš Totter.

Motor využil v každém zápase jiného brankáře. A všichni tři, tedy Čiliak, Strmeň a Patera, se předvedli kvalitními výkony. Ve hře je tak varianta, že i do odvet budou nasazováni všichni gólmani Motoru. "Nabízí se to. Ale rozhodne se i podle vývoje turnaje, chceme jít dál," přeje si Totter s tím, že není důvod některého z brankářů v přípravě nechat delší dobu mimo hru.

Fanoušci už si možná stihli za úvodní tři zápasy najít oblíbence a označují hráče s největší formou. Takhle ale duo Prospal - Totter zatím nepřemýšlí. "Hráče nehodnotíme, většina odehrála jen dva zápasy, sami hráči vědí nejlépe, jestli podali dobrý výkon nebo ne. My jsme hlavně rádi, že jsme si ověřili, že do extraligy patříme a že jsme konkurenceschopní," těší Prospalova parťáka.

Je třeba zaklepat, že Motoru se po podstoupené karanténě a divokém tempu následných tréninků a zápasů vyhýbají zranění. Mimo hru tak zůstává pouze obránce Allen (aktuální rozhovor s americkým bekem čtěte ZDE).

Hlavně kvůli "divočině" na Kladně, ze které si hned tři budějovičtí hráči odnesli vyšší tresty, má Motor zatím nejvíce trestných minut ze všech týmů Generali Česká Cupu. "Zápas na Kladně byl ve třetí třetině rozhodnutý, hrál se otevřenější hokej, hráči už byli unavení, když hráli třetí zápas ve čtyřech dnech. Za těch okolností emoce vybuchnou jednodušeji, po pár předchozích zákrocích to k potyčce vše směřovalo. Stalo se, hráči se za sebe umí postavit, to k hokeji patří," říká Totter.

V pátek si hráči užili po delší době den volna, ale čeká je opět víkendová šichta. V sobotu i v neděli absolvují jak přípravu na ledě, tak "suchou" přípravu v posilovně. "A pak nás zase čekají tři zápasy ve čtyřech dnech, ve středu bude trénink. Hráči, kteří nenastupují do jednotlivých zápasů, mají trénink na ledě zaměřený na kondici a ještě k tomu suchou přípravu," odhaluje program dalšího nabitého týdne Motoru trenér Aleš Totter.

Motor v tabulce své skupiny A zatím obsadil druhou pozici, která by mu zaručila postup mezi nejlepší osmičku turnaje. A klub o tuto metu samozřejmě velmi stojí, trenéři mají o vývoji v tabulce přehled. "Kladno chceme porazit v pondělí za tři body, pak by nám stačily buď dva body se Spartou, nebo jeden s Plzní, jedenáct bodů bude na postup stačit určitě," počítá asistent Aleš Totter. Povede se Motoru postoupit? Popostrčit ho k tomu můžete hned ve dvou domácích zápasech...

Vstupenky na domácí zápasy s Kladnem a Spartou

Vstupenky na zápasy s Kladnem a Spartou, které se odehrají v pondělí a v úterý, už jsou v prodeji - a to již nejen pro permanentkáře, ale i všechny ostatní fanoušky. Těšíme se na vás! VSTUPENKY ZDE. Na zápasy je nutné dorazit s rouškou.

Průběžná tabulka

Umístění Zápasy Skóre Body
1. HC Sparta Praha    4 15:10   7
2. ČEZ Motor ČB    3 14:10   6
3. HC Škoda Plzeň    4 10:13   5
4. Rytíři Kladno    3  7:13   3

Do čtvrtfinále Generali Česká Cupu postoupí dva nejlepší týmy ze skupiny.