Banes Motor České Budějovice
08.01.2021, Filip Kortus

Chyběla nám produktivita, shodují se mladíci po mistrovství světa dvacítek

Mistrovství světa juniorů je minulostí, šampiony se stali hokejisté USA. Zpátky v rodné zemi jsou už i tři reprezentanti z Motoru, kteří v dresu národního týmu vypadli ve čtvrtfinále s Kanadou. Jak hodnotili uplynulý šampionát v zámoří?

Z konečné nominace na mistrovství na poslední chvíli vypadl Matěj Toman, ale trojice Pavel Novák, Martin Beránek a Šimon Kubíček nechyběla ve finálním výběru trenéra Karla Mlejnka. Zároveň se všichni postupně vypracovali mezi důležité členy sestavy a často naskakovali v prvních dvou formacích.

V základní skupině dokázali urvat dvě výhry, když porazili Rusko a Rakousko. Nakonec i šest získaných bodů stačilo pouze na čtvrté místo. „Myslím si, že jsme jako tým odehráli všechny zápasy dobře. Proti Švédům a Americe nám tam napadaly góly ve druhé půlce zápasu. Nebyl to žádný zázrak, ale ani ostuda. S Rusy jsme se semkli, blokovali střely a bojovali. Bylo to úžasné, skvělý zážitek," popisoval utkání ve skupině Martin Beránek, který si celkově připsal jeden bod.

Nakonec druhým nejproduktivnějším hráčem českého výběru se stal Pavel Novák, kterého mrzelo čtvrtfinálové vypadnutí s Kanadou. „Měli jsme šance a mohli jsme je potrápit ještě víc. Klidně se mohlo prodlužovat, zápas byl otevřený. Všechny nás to mrzí," komentoval klíčové utkání na turnaji.

Jedním z největších problémů české dvacítky byla produktivita. Vyjma zápasu s Rakouskem se mladíci trefili dohromady pouze třikrát. „Góly nám chyběly, někdy jsme neměli ani potřebné štěstí. Naším cílem bylo semifinále, to nevyšlo," hodnotil Beránek.

Osmnáctiletý Pavel Novák patřil mezi nejmladší hráče týmu a turnaj do dvaceti let ho čeká i v příští sezoně. „Je to obrovská zkušenost i pro příští rok, protože se mistrovství mohu zúčastnit ještě jednou," dodal.

Ve čtvrtek se všichni tři talentovaní hokejisté zapojili do tréninku Motoru. Je možné, že se brzy objeví i v extraligových zápasech.

Foto: Andrea Cardin / HHOF-IIHF Images
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice