Banes Motor České Budějovice
06.10.2020, Michal Špírek

David Gilbert se hlásí po zranění a operaci: Doufám, že klukům pomůžu co nejdříve

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor zatím sehrál v extralize čtyři zápasy. Jenomže největší ztrátu co se týče zranění některého ze svých hokejistů neutrpěl při utkání, ale při tréninku. Útočník David Gilbert si z hrozivě vyhlížejícího pádu proti mantinelu odnesl několikanásobnou frakturu nosu. Kdy bude připraven do hry?

Jaké zranění jste utrpěl?
Mám několikanásobnou zlomeninu nosu. Na hřbetu nosu a také po stranách.

Jak jste k tomu při tréninku přišel?
Na konci tréninku jsme dělali bruslařské cvičení zvané board to board - od mantinelu k mantinelu. Jezdili jsme po dvou, závodili jsme a jeli tak plnou rychlostí. Dva metry od hrazení moje brusle škrtla o brusli spoluhráče jedoucího vedle mě a já jsem letěl hlavou napřed proti mantinelu.

Asistent trenéra řekl, že jste měl vlastně štěstí v neštěstí, že pád mohl mít za následek i vážnější zranění. Vidíte to také tak?
Měl jsem obrovské štěstí. Náraz odnesla má kolena a nos. Mohlo to skončit mnohem hůře zraněním páteře. Takže jsem vděčný, že je to jen zlomený nos. Zuby z toho také vyšly bez úhony.

Musel jste podstoupit operaci, jak se vám daří?
Operaci jsem podstoupil před týdnem. Jde to dobře. Kromě pocitu tlaku mezi očima to není bolestivé. Otok ustoupil a já se znovu cítím normálně.

Čeká vás delší rekonvalescence, že? Co můžete teď dělat, můžete nějak trénovat?
Tento týden se ještě chystám na neurologické vyšetření. Jen kontrola, protože jsem schytal velký úder do hlavy. Doufám, že budu moct brzy začít cvičit a znovu trénovat s klukama.

Jak zatím hodnotíte úroveň české extraligy?
Rozhodně je to lepší hokej než v Chance lize. Musíme věnovat pozornost detailům a soustředit se na to. Jedna chyba nás může stát výhru nebo nějaké body. Naše parta je zvyklá vyhrávat, a vyhrávat budeme znovu.

Asi jste jeden z mála, kdo je nyní rád, že se zápasy odkládají a že vám tak neunikne tolik utkání, že?
To ano! Je těžké nehrát. Doufám, že nakonec nebudu chybět v tolika zápasech a budu se moct co nejdříve vrátit a pomoci týmu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....