Banes Motor České Budějovice
01.11.2020, Filip Kortus

Do reprezentace povolán i Pavel Novák!

Ještě před odletem na finský Karjala Cup udělali trenéři českého výběru pár změn. Z účasti na podniku Euro Hockey Tour se omluvili tři hráči z původní nominace a místo nich byl povolán také Pavel Novák! Útočník Motoru hostující v Litoměřicích tak v pouhých osmnácti letech poprvé v kariéře oblékne dres dospělé reprezentace.

Vzhledem k blížícímu se světovému šampionátu dvacítek pozval nový trenér národního týmu Filip Pešán několik hráčů juniorského věku. Mezi náhradníky figuroval i Pavel Novák, který se nakonec vešel do konečné nominace. „Jsem moc rád za nominaci do národního týmu, už jako malý jsem o tom snil a nikdy bych neřekl, že se mi to podaří tak brzy. Každou možnou chvíli se budu snažit okoukat od kluků ty nejlepší věci a zlepšovat se každou minutou s nimi. Je to obrovská čest," řekl talentovaný útočník k nominování.

Po draftu do NHL tak ve své kariéře zažije další významný okamžik. „Na druhou stranu jsem si vědom, že kdyby vše bylo v normálu, tak se nikam nepodívám. Moc si šance vážím," dodal s pokorou.

První podnik EHT v nové sezoně začne ve čtvrtek. Český tým se v úvodním utkání představí ve čtvrtek od 13.30 proti Švédsku.

Nominace české reprezentace:

Brankáři: Patrik Bartošák (Lahti, Finsko), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko), Lukáš Pařík (Bílí Tygři Liberec).

Obránci: Filip Hronek (Mountfield HK), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Michal Moravčík (Tappara Tampere, Finsko), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli, Finsko), David Jiříček (HC Škoda Plzeň), Stanislav Svozil (HC Kometa Brno), Šimon Kubíček (HC Stadion Litoměřice).

Útočníci: Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Ondřej Roman (Ilves Tampere), Michael Špaček, Jiří Smejkal (oba Tappara Tampere, Finsko), Rudolf Červený (Lahti, Finsko), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli), Jan Ordoš (Oskarshamn, Švédsko), Radan Lenc (Liberec), Jan Myšák (HC VERVA Litvínov), Michal Teplý (BK Mladá Boleslav), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie, OHL), Adam Raška (HC Oceláři Třinec), Pavel Novák, Filip Koffer (oba Stadion Litoměřice).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....