Banes Motor České Budějovice
28.07.2020, Petra Bicková

Hokejisté Motoru využívají možností tréninku v karanténě na maximum

Šíření koronaviru se začalo objevovat ve sportovních klubech po celé České republice a výjimkou nejsou ani České Budějovice. Jak je již známo, vedení a hráči A týmu ČEZ Motor jsou od 24. července ve čtrnáctidenní karanténě. Pro vrcholové sportovce může dvoutýdenní přestávka měsíc a půl před soutěží znamenat velký zásah do tréninkového plánu. Jak si se situací poradil Motor?

I v domácích podmínkách je možné využít možnosti k tréninku, a tak hráči obdrželi od trenérů individuální plány. „Snažíme se cvičit v karanténních podmínkách, co to dá. Každý z nás má jiné podmínky. Někdo tráví karanténu v bytě a někdo naopak v domě se zahradou, kde má těch možností více. Snažíme se na maximum. Někdo může využít rotoped, někdo si musí vystačit bez strojů,“ komentuje Pavel Pýcha.

Hráči po etapách absolvují testy na COVID 19. „Já jsem byl na testech dnes 28. července, výsledky by měly být známy ještě dneska večer“, prozradil kapitán mužstva. Pýcha věří, že výsledky budou u všech negativní a tým se bude moci brzy vrátit zase do haly. „Na ledě jsme byli týden a člověk si na něm začíná docela rychle zvykat. Pak jsme museli všeho zanechat a jít do karantény. Proto se už moc těším zase zpátky na ledovou plochu,“ říká Pýcha.

Tým může být díky sociálním sítím a telefonům v kontaktu. „Ano, jsme v pravidelném kontaktu i s trenéry,“ potvrdil Pýcha, že tým se setkává na Zoom videokonferencích.

Všechno zlé je k něčemu dobré, říká se. Na nařízené karanténě se ale přece jen pozitiva hledají těžko. „Měli bychom si vážit toho, jaké možnosti člověk za normálních okolností má. Teď jsem zavřený doma a nemůžu ani na trénink a uvědomuji si, jak moc mi to chybí,“ hodnotí své pocity z karantény obránce Pýcha.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....