Banes Motor České Budějovice
18.06.2020, Filip Kortus

I dorost už zná rozpis nové sezony

Český svaz ledního hokeje zveřejnil rozpis i formát nové sezony extraligy dorostu, která bude mít třicet účastníků. Sestupovat přímo bude hned šest mužstev, k tomu bude ještě jeden tým čekat baráž. Sezona 2020/2021 začne pro dorostence Motoru ve čtvrtek 17. září na domácím ledě proti Slavii.

Pro zápasy základní části byla mužstva rozdělena do tří skupin, přičemž hrát se bude dvoukolově každý s každým. Ze základních skupin postoupí do nadstavby vždy čtyři kluby, které se ve dvou skupinách po šesti utkají mezi sebou čtyřikrát a budou mít jisté play off. Do nadstavby se nebudou započítávat výsledky ze základní části.

Týmy, co nepostoupí, se ve stejné skupině jako v základní části střetnou proti sobě v dalších čtyřech vzájemných zápasech, ale na rozdíl od nadstavby se jejich získané body ze základní části budou počítat. Nejhorší dva týmy z každé skupiny potká přímý sestup do nižší soutěže.

Do baráže půjde z Extraligy jedno mužstvo. Tři týmy ze čtvrtých míst horších skupin se spolu utkají dvakrát každý s každým a nejhorší tým bude čekat baráž proti vítězi Ligy dorostu. Ta se bude hrát na dva vítězné zápasy.

Nejlepší tým z nižších skupin postoupí do play off, stejně jako nejúspěšnější mužstvo z druhých míst. Osmifinále a čtvrtfinále vyřazovacích bojů proběhne na dva vítězné zápasy, semifinále a finále se odehraje v rámci mistrovství republiky na jedno vítězné utkání.

Skupina Západ:
Karlovy Vary, Plzeň, Třemošná, Litvínov, Chomutov, Rytíři Kladno, PZ Kladno, Hvězda Praha, Liberec, Mladá Boleslav
Skupina Střed:
Sparta Praha, Slavia Praha, Kobra Praha, Pardubice, Hradec Králové, Jihlava, Havlíčkův Brod, Tábor, České Budějovice, Technika Brno
Skupina Východ:
Třinec, Havířov, Vítkovice, Poruba, Šumperk, Olomouc, Přerov, Vsetín, Zlín, Kometa Brno

Rozpis úvodních zápasů dorost

17.9. Motor - Slavia Praha
19.9. Havlíčkův Brod - Motor
24.9. Motor - Jihlava
26.9. Kobra Praha - Motor

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....