Banes Motor České Budějovice
10.06.2020, Jiří Michal

Je skvělé, že už můžeme trénovat na ledě, říká posila juniorky Jan Karbulka

Nová tvář v kabině juniorského týmu, Jan Karbulka, stihl v loňské sezoně v REDSTONE Extralize juniorů nasbírat 72 bodů (32+40) a především díky jeho výkonům si ho vedení mládežnických týmů vyžádalo právě pod Černou věž. V loňské sezoně přidal i 38 startů ve druhé národní lize, ve které nasbíral 13 bodů (4+9). V rozhovoru níže se pro klubový web rozpovídal nejen o svém hokejovém vzoru.

Po loňské sezoně, kterou jste strávil v Písku, jste přestoupil do Motoru. Jak na ni vzpomínáte?

Co se týče mě, tak sezona byla velmi vydařená. Podávali jsme dobré týmové výkony a celkově nám to šlapalo. Mrzí mě vypadnutí s Přerovem, nicméně musím uznat, že byli lepší.

Jak došlo k vašemu přestupu do Českých Budějovic?

Ozval se mi pan Liška a následně jsme se sešli. Poté jsme se domluvili na spolupráci a jsem tady. Velice si této příležitosti vážím.

Dokázal jste se již začlenit do nového kádru?

Určitě mi pomohli hráči, které jsem již dříve znal, s některými jsem již hrál v Písku. Parta je tady velice dobrá a začlenil jsem se opravdu rychle.

Jak na vás působí trenéři?

Musím říct, že trenéři se mi opravdu zamlouvají. S panem Majerem jsem mluvil ještě před tím, než jsem přišel do Českých Budějovic a měl jsem z toho velmi dobrý pocit.

Jak probíhá letní příprava?

Máme pondělí, středu a pátek posilovnu, a navíc ve středu ještě běháme, takže je to docela náročné. Od pondělí jsme začali chodit na ledovou plochu, takže je super, že můžeme trénovat i na ledě.

Jak probíhala vaše příprava v době koronaviru a karantény?

V karanténě jsme neměli moc co dělat, takže jsme na sobě mohli všichni pracovat. Chodil jsem běhat, jezdil jsem na kole a s klukama jsme občas chodili hrát tenis nebo fotbal. Myslím si, že jsem se připravoval ve větší míře než normálně.

Jaké jsou vaše cíle do nové sezony?

Půjdu do toho s čistou hlavou, je to pro mě výzva a ty mám rád. Doufám, že se dostaneme co nejdál, určitě bychom chtěli udělat play off, ale nemůžu předbíhat. Sezona bude dlouhá a náročná. Vzhledem k novému systému, kdy bude hodně týmů sestupovat, bychom se určitě rádi vyhnuli sestupovému pásmu.

Kdo z profesionálních hokejistů vás nejvíce inspiruje?

Sidney Crosby, jelikož je to komplexní hráč, o což se snažím také. Celkově se mi líbí jeho hra.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....