Banes Motor České Budějovice
03.09.2020, Filip Kortus

Juniorka vstupuje do nové sezony s kapitánem Tomášem Hubatou

V pátek od 17:00 zahájí juniorka novou extraligovou sezonou, kterou odstartuje zápasem proti brněnské Kometě. Mužstvo povede s kapitánským céčkem Tomáš Hubata, pro něhož to bude v juniorce už třetí sezona. Na první utkání juniorské ligy je vstup umožněn pouze s rouškou či respirátorem.

První ligový víkend čeká na svěřence trenérů Majera a Hanzala, kteří otevřou nový juniorský ročník zápasem proti Kometě Brno. „Žádný zápas nebude lehký, s moravskými týmy je to vždy náročné. Myslím si, že to celkově bude vyrovnaná liga," pronesl nově zvolený kapitán Tomáš Hubata.

Céčko na dresu obdržel po volbě spoluhráčů, kteří v týdnu hlasovali, kdo se stane kapitánem. „Každý dostal od trenérů lístek a hlasovalo se. Dostal jsem nejvíce bodů, což mě nesmírně těší," neskrýval radost.

Nové pozice si váží a ví, že pro něho přinese více zodpovědnosti. „Je to pro mě ještě větší čest, že si mě kluci vybrali sami. Bude to bezesporu větší starost. Budu muset vést tým správným směrem, aby fungoval především v kabině a nevytvářelo se negativní prostředí," je si vědom.

Z celého týmu je cítit, že se na start nové sezony velice těší. „Jsme nažhavení na to, až to vypukne. Uvidíme, jak zápas bude probíhat, ale doufám, že se nám podaří dobře a úspěšně odstartovat," dodal na závěr Tomáš Hubata.

Rozpis prvních zápasů juniorky

1. kolo (4.9): Motor - Kometa Brno 17:00
2.kolo (5.9.): Motor - Zlín 13:00
3.kolo (11.9.): Olomouc - Motor 17:30
4.kolo (12.9.): Vítkovice - Motor 12:00
5.kolo (18.9.): Motor - Karlovy Vary 18:00
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....