Banes Motor České Budějovice
17.01.2020, Michal Heřman

Motor čeká dvojzápas venku - ve Vsetíně a Litoměřicích

Sobotní kolo ve Vsetíně a následně odložený zápas v Litoměřicích musí aktuálně absolvovat hokejisté ČEZ Motor České Budějovice. Narazí tak na třetí a pátý tým tabulky. Sobotní zápas začne v 17:00, v pondělí se bude hrát od 17:30. Utkání můžete tradičně sledovat na streamu či textovém přenosu.

VHK ROBE Vsetín

Bude to šlágr sobotního 43. kola. Souboj třetího celku s lídrem soutěže. Boj mezi domácím Vsetínem a jihočeským Motorem uvidí jistě našlapaný Lapač. Valaši půjdou do zápasu sebejistě, protože na vlastním ledě prohráli naposledy 30. listopadu (s Přerovem 1:2 po nájezdech)! Věřit si tak budou i na České Budějovice. V uplynulém kole sice Vsetín nedokázal vstřelit gól, i tak si ale z Poruby odvezl bod za porážku 0:1 v prodloužení.

„Když nedáš gól, tak nemůžeš vyhrát zápas. Dnes kdybychom hráli dva zápasy, tak branku nedáme. Poruba urputně bránila a my jsme se tak těžko prosazovali. Také se těžko hraje od mantinelu, když tě někdo drží jako chobotnice, ale možnosti a šance jsme tam měli, které jsme nedokázali využít. Myslím si, že jsme jinak hráli, až na pár malých chyb, dobře do obrany. Oslabení jsme odehráli výborně, ale následnou přesilovkou jsme si už nepomohli. Výsledek nás mrzí a věřím, že doma s Motorem podáme výborný výkon,“ uvedl po utkání pro klubový web trenér Luboš Jenáček.

Vsetín nemá v bodování lídra, který by byl výrazněji odskočený od ostatních. Na první pozici je aktuálně zkušený Radim Kucharczyk (33 bodů). Následují Antonín Pechanec (32), Ondřej Slováček (31), David Tůma (30) a Vít Jonák (28). Motor si tak bude muset dát pozor na všechny lajny.

Sestava Vsetína z posledního utkání proti Porubě:

Gába – Slováček, Teper, Hryciow, J. Drtina, Jeřábek, Ondračka, Hunkes – Jonák, Kucharczyk, Karafiát – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, Rehuš, Gorčík – Hořanský, L. Volf, Vítek.

HC Stadion Litoměřice

Měl to být poslední zápas před Štědrým dnem. Tehdy byly Litoměřice druhé a snažily se dohánět manko na Jihočechy. Aktuálně je ale tým ze severu pátý, i když ztrátu na druhý Přerov má jen šest bodů (a k tomu tento zápas k dobru). Tým může být se současnou sezonou spokojený. Hraje o nejvyšší příčky soutěže a dokáže porazit každého protivníka. Poznal to i Motor, který s Litoměřicemi prohrál v Budvar aréně v rámci 7. kola vysoko 2:6. V zatím posledním zápase vyhrály Litoměřice na půdě Havířova po velké bitvě 2:1.

„Nám se hodnotí zápas dobře, protože si odvážíme tři body. Ale jsme realisté a viděli jsme naprosto vyrovnané utkání, které mohl vyhrát kterýkoliv z obou týmů. Nám se povedlo dát rozdílovou branku a v závěru přečkat a přežít power play soupeře, takže jsme spokojeni,“ zhodnotil zápas pro klubový web trenér David Bruk.

Litoměřicím se dlouhodobě daří v přesilovkách (2. nejlepší tým soutěže) a špatná čásla nemají ani v oslabeních. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je s 47 body (17+30) Daniel Voženílek. Nejlepšími střelci (19 gólů) jsou Markus Korkiakoski a Martin Kadlec.

Sestava Litoměřic z posledního utkání proti Havířovu:

Král – Marcel, Klejna, Jebavý, Mlčák, Strejček, Baláž, Váchal – Kadlec, Korkiakoski, Voženílek – Jurčík, Havelka, Jánský – Brabenec, Sklenář, Kangas – Bernat, Kropáček


43. kolo

VHK ROBE Vsetín

ČEZ Motor České Budějovice

sobota 18. ledna 2020, 17:00, Na Lapači

33. kolo

HC Stadion Litoměřice

ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 20. ledna 2020, 17:30, Kalich aréna

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

„Vsetín má za sebou dobré období. Čeká nás bouřlivá atmosféra a do zápasu musíme jít s tím, že budeme hrát disciplinovaně. Musíme dodržovat náš systém, dávat si kotouče do hole a nedělat chyby. Chceme hrát rychlou a aktivní hru, což jsme proti Slavii neukázali. V tom se musíme zlepšit. Dále nás čekají Litoměřice, které na nás umí zahrát. Očekávám těžký zápas. Chceme se vrátit na vítěznou vlnu a odčinit poslední špatný výkon.“


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....