Banes Motor České Budějovice
21.01.2021, Petra Bicková

Motor přivítá po deseti dnech znovu Litvínov. Podaří se domácím ubránit Budvar arénu?

České Budějovice budou na svém ledě hostit Litvínov, který přijede do Budvar arény v této sezoně již podruhé. Při posledním domácím utkání s Chemiky zůstaly tři body doma. Povede se Motoru opět bodovat? Utkání startuje v pátek v 17:30 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, či v podobě textového komentáře.

HC VERVA Litvínov

Litvínov se drží ve spodní části tabulky. Aktuálně je se čtyřiceti body dvanáctý, schází mu ale pouze dva body na Olomouc a Vítkovice. V posledním zápase podlehl těsně doma Třinci 1:2.

Ve 36. kole proti Mladé Boleslavi si připsal litvínovský veterán Viktor Hübl 1200. zápas v extralize. Jako třetí v historii pokořil metu 1200 odehraných extraligových utkání, což se předtím podařilo pouze obráncům Petru Kadlecovi (1250) a Františku Ptáčkovi (1210). Litvínovský kapitán Hübl oslavil svůj jubilejní zápas vítězstvím. Verva porazila Bruslaře 3:2.

Bilance vítězství mezi Motorem a Litvínovem je vyrovnaná. Každý tým si zatím uchránil své území. Verva porazila České Budějovice na domácí půdě 3:2 a naopak svěřenci Václava Prospala nedovolili Litvínovu dobýt Budvar arénu a vyhráli 4:3. Vzájemná utkání byla těsná. Kdo vyhraje další kolo?

Sestava Litvínova z utkání s Třincem:

Zajíček (Godla) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich (A), D. Zeman – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, Žejdl, Látal – Helt, Jícha, Zygmunt.

Z kabiny Motoru

České Budějovice mají za sebou tři porážky v řadě. Poslední ztrátu tři bodů utrpěly na ledě Sparty, kde se odehrál souboj prvního s posledním. Svěřencům Václava Prospala se nepovedlo překvapit a Motor prohrál vysoce 2:6.

Sestava Motoru z utkání se Spartou:

Čiliak – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Slováček, Allen – Christov, Toman, Ville – Holec, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, D. Voženílek, Forman – Beránek, Prokeš, Jonák – P. Novák.

Předzápasové okénka asistenta trenéra Aleše Tottera

"Je to vše o pohotovosti výběru místa všech hráčů, dále o důrazu a je třeba chodit do předbrankového prostoru. Nejdou dávat jen krásné góly. Je to také o tom, že hráč stojí u brankoviště a kotouč dorazí do branky. Je smutné, že takové góly nedáváme, když třeba Václav Prospal na tom založil svou kariéru, ale kluci to v sobě nenajdou. Pracujeme na tom, ale v zápase se nám to bohužel nedaří. Pokud hráči v zápase nebudou situace zjednodušovat, tak můžeme hrát dobře, ale stačit to nebude. První třetina na Spartě měla skončit 3:0 pro nás, ale nestalo se tak a byl to jeden z klíčů, proč jsme tam neuspěli. Budeme míchat se sestavou, zamícháme lajny, chtěli jsme vrátit do sestavy Matouše Venkrbce, ale bohužel na tréninku při posledním cvičením se zranil. Už definitivně na letošní sezónu vypadává, musí na operaci."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....