Banes Motor České Budějovice
13.11.2020, Michal Špírek

Motor se chystá na Plzeň. Holec a Indrák budou dlouhodobě chybět

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už na číslo osm se vyšplhala série porážek MADETY Motor v Tipsport extralize. Teď máme před sebou pořádnou výzvu. V neděli se České Budějovice utkají s aktuálním lídrem tabulky, Plzní.

Se Škodou Plzeň se Motor utkal v zářijovém extraligovém kole, dlouho vedl, ale nakonec gólem z 59. minuty padl. Jihočeši se ale se soupeřem utkali dvakrát i v letním poháru, kdy ji na domácím ledě dokázali porazit 4:2. A to je pro tým trenérů Prospala a Tottera pozitivní signál - Plzeň není neporazitelná a Českobudějovičtí už jednou našli recept, jak ji předčit. "S Plzní jsme hráli vyrovnané zápasy jak v poháru, tak v extralize. Budeme v pozici, kdy s naší sérií proher budeme nastupovat proti lídrovi tabulky a všichni budou očekávat vítězství Plzně. To je pro nás šance ukázat se," nabádá k odvaze asistent trenéra Aleš Totter.

Trenérský tým mrzí, že svěřenci opakují při zápasech dokola stejné chyby. "To je strašně frustrující. Za poslední dva zápasy máme pět faulů při naší přesilovce. Ve Varech opět přišel faul za stavu 2:2 a z naší přesilovky bylo posléze oslabení, ve kterém jsme inkasovali. Poučení z toho zatím nepřichází, musíme na to už všemi možnými způsoby reagovat a tohle už se zkrátka nesmí stát. Takové chyby posílají tým dolů," mračí se Totter.

Zbytečná oslabení by proti Plzni, kde v přesilovkové formaci řádí duo Mertl - Gulaš, mohla zvlášť bolet. Navíc ve speciálních formacích na straně Motoru vidí trenéři ještě velké rezervy. "V žádném zápase jsme ještě nevyhráli minisouboj formací při oslabeních a přesilovkách," je si vědom asistent trenéra.

Do nedělního utkání naskočí po zranění Matouš Venkrbec. Tím ale dobré zprávy bohužel končí. Dlouhodobé absence totiž čekají na útočníky Miroslava Holce a Miroslava Indráka, kteří budou chybět minimálně dva měsíce. Holec je zatím smolařem sezóny. Po rekonvalescenci zranění žebra byl připraven do posledního utkání ve Varech. Po měsíci a půl dlouhé přípravě naskočil do prvního střídání a tím pro něj účinkování skončilo. Právě při prvním střídání si totiž zlomil lýtkovou kost. Indráka zase čeká reoperace ramena.

"Na tato zranění budeme reagovat. Uvidíme, zda nebude po konzultaci s doktory možné nasadit dříve Davida Gilberta," přeje si Totter. MADETA Motor má několik hokejistů rozmístěných po hostování v klubech první ligy, nabízí se tak povolání některého z takových hráčů, stejně tak se ale vedení Motoru rozhlíží i po možných posilách na přestupovém trhu. "Obě varianty jsou na stole, ale primárně koukáme po svých hráčích. Možnost oživit kádr tu ale samozřejmě je, nějací hráči jsou nám nabízeni. Musí to ale pro nás dávat smysl, ne aby to působilo jen jako nějaké alibi, že jsme něco udělali," zdůrazňuje Totter.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....