Banes Motor České Budějovice
29.04.2020, Tisková zpráva

Motor šetří přírodu, hráči po městě využívají klubová kola

ČESKÉ BUDĚJOVICE — ČEZ Motor České Budějovice není jen hokejový klub, ale snaží se působit pozitivně na své okolí v mnoha dalších aspektech života. Vedle charity, dobrovolnictví, ekoprogramu a dalších věcí, do nichž se hráči a vedení klubu zapojují už mnoho let, nyní klub rozvinul i projekt Kola pro Motor. "Budvar aréna stojí v centru Českých Budějovic, kde je obecně nedostatek parkovacích míst. Naše město je přitom krásně sjízdné na kolech, a tak jsme si řekli, že i my budeme hráče motivovat k tomu, aby nesedali za volant, ale raději vzali do rukou řidítka," vysvětluje motivaci k projektu marketingový ředitel klubu Tomáš Kučera. Celá akce podporuje klubové heslo MOTOR - NEJEN HOKEJ!
Město České Budějovice v posledních letech udělalo pro cyklisty spoustu dobrého, i kolem Budvar arény se pomalu zvyšuje počet cyklostojanů a dojet na hokej na kole je čím dál pohodlnější. Nyní budou v okolí arény velmi často během tréninků i zápasů odstavena zbrusu nová kola zakoupená od firmy Dajsport s krásnými motivy klubu, které graficky připravila společnost Galileo Production. "Hráči projevili o kola velký zájem, spousta z nich má cestu do Budvar arény pohodlnější a dokonce rychlejší na kole než autem, tak jsme propojili příjemné s užitečným," konstatoval s uspokojením Tomáš Kučera.

Jedním z horlivých cyklistů v týmu je i zkušený obránce René Vydarený. Ten byl vídán na kole dokonce i v týmovém obleku, což je úbor, který mají hráči povinný v den utkání. "Cesta na kole je pro mě osobně mnohem příjemnější než autem, nemusím nikde stát v koloně, projedu se kolem řeky a za pár minut jsem v hale. Jezdil jsem už na svém kole, ale když teď mám klubové, je to ještě lepší. Spousta fanoušků na mě po cestě mává, je to příjemné," usmívá se vicemistr světa z roku 2012.



A aby nebylo pozitiv málo, používají všichni motoráčtí cyklisté během jízdy i aplikaci generálního sponzora klubu, společnosti ČEZ, s názvem Pomáhej pohybem. "Zapnout si před jízdou v mobilu aplikaci je to nejjednodušší a když pak hráči najezdí nějaké kilometry, mohou prostřednictvím aplikace EPP poslat peníze potřebným," vysvětlil propojení celého projektu s významnými partnery klubu, tedy městem České Budějovice a společností ČEZ, Tomáš Kučera.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....