Banes Motor České Budějovice
23.01.2021, Pavel Mádl

Motor zajíždí na led třineckých Ocelářů. Dá vzpomenout na domácí výhru s tímto soupeřem?

Motor v posledních čtyřech střetnutích vyšel bodově naprázdno. Napravit reputaci si budou chtít Jihočeši už v neděli, kdy sehrají duel na ledě druhého Třince, proti kterému v posledním vzájemném zápase brali dva body za vítězství v prodloužení. Podaří se Motoru proti Třinci bodovat znovu? Utkání startuje v neděli v 17:00 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC OCELÁŘI TŘINEC

Třinečtí Oceláři prožili snový začátek aktuálního ročníku. Pocit prohry nepoznali v úvodních devíti zápasech a jejich počet bodů v tabulce činil 26. Naplno nebodovali pouze v zápase na vlastní půdě proti brněnské Kometě. Prvním přemožitelem se staly Pardubice, které Třinec přelstily až v prodloužení. Ale to byl jediný zádrhel a poté opět nastala šňůra výher, která trvala pět zápasů. Tu se podařilo přestřihnout až Bruslařům z Mladé Boleslavi v nájezdech. Na počátku nového roku Oceláři absolvovali v rozmezí dvou dnů dvojzápas proti Plzni. V prvním souboji brali plný bodový zisk, v tom druhém se už Západočechům podařilo Třinec porazit, což nastartovalo jeho nulovou bodovou bilanci ve čtyřech duelech v řadě. K sesazení z prvního místa přispěly nejen tyto prohry, ale vyšší počet odehraných zápasů pražské Sparty, která má nyní na svém kontě 36 zápasů, Třinec 34. Nyní Ocelářům chybí šest bodů na to, aby se dotáhli na svého soka z hlavního města. Oceláři aktuálně okupují druhé místo se 67 body.

Při pohledu na ligové statistiky je zjevné, že produktivitě může klubu z města železáren málokdo konkurovat. Důkazem toho je kanadské bodování Martina Růžičky, který se svými 45 body vévodí statistikám Tipsport extraligy. Na záda mu dýchá plzeňský Milan Gulaš s 41 body. Nejúspěšnějším střelcem je Matěj Stránský, jenž má v této sezóně na kontě 23 branek. Postrachem obránců je útočná trojice Stránský - Vrána - Růžička, která nese největší podíl na třineckém úspěchu.

Sestava Třince ze zápasu s Mladou Boleslaví (22. 1.)

Štěpánek – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Leier, M. Kovařčík, Hrňa – Hrehorčák, Marcinko, Dravecký (A) – Kofroň, Rodewald, Kurovský – Ramik.

Z TÁBORA MOTORU

Motor se s 24 body potácí na poslední příčce tabulky a na předposlední Zlín ztrácí nyní už devět bodů. Jihočeši naposledy získali body v domácím utkání v minulém vzájemném zápase s Chemiky z Litvínova po vítězství 4:3. Předcházely tomu tři výhry na svém ledě. Pak ale Budějovičtí už čtyřikrát za sebou nebodovali. Kádr prošel řadou změn. Tou nejaktuálnější je výměna Conora Allena do Mladé Boleslavi za kanadského útočníka Brandona Aldersona, který přišel do týmu ve čtvrtek a již v pátečním zápase proti Litvínovu nastoupil v první útočné formaci po boku Martina Nováka a Romana Přikryla. Oba severoameričtí hráči podepsali hostování ve svých nových působištích do konce sezony. Trenéři se rozhodli do utkání nezařazovat Alberta Michnáče, který hrál naposledy 8. ledna, v posledním kole se do sestavy nevešel ani Radek Prokeš. Do českobudějovické sestavy se po zranění vrátil Martin Novák.

Sestava Motoru ze zápasu s Litvínovem (22. 1.)

Strmeň – Plášil, Pýcha (C), Kubíček, Vydarený (A), Slováček, Štencel – Alderson, R. Přikryl, M. Novák – Holec, Jonák, Karabáček – P. Novák, Toman, Beránek – Z. Doležal, D. Voženílek, Forman.

Předzápasové okénko asistenta trenéra Aleše Tottera

O zápasu s Třincem

"Do Třince rozhodně nepojedeme odevzdaní. Musíme být dobře připravení na start zápasu. Nemůžeme se hledat 30 minut jako v zápase s Litvínovem. Víme, že jsme v roli outsidera, což nám může pomoct rozvázat nohy. Hrajeme o všechno a tak k tomu musíme přistoupit. Zbývá ještě mnoho zápasů a letošní sezona se ještě dá zachránit."

O posile Brandonu Aldersonovi

"Brandon Alderson chtěl hrát více na puku, více se tlačil do koncovky. Je to jisté oživení, byl to jeho první zápas a my věříme, že se bude ještě zlepšovat."

O marodce a Pavlu Pýchovi, který nedohrál poslední zápas

"S Matoušem Venkrbcem jde na operaci také Víťa Christov, který má rovněž po sezoně. Pavel Pýcha dnes trénoval, ale není stoprocentně v pořádku. Pokud by Pavel nemohl nastoupit, zastoupil by ho v roli sedmého obránce Ivan Lytvynov."

O případných změnách v týmu

Vinou zranění Víta Christova, který už do tohoto ročníku nezasáhne, se pravděpodobně uskuteční ještě jeden trejd před koncem přestupového období, a to na postu útočníka. "Nyní řešíme trejd s jedním z extraligových týmů. Přestupové období končí 31. ledna, a tak chceme být my, trenéři a vedení, aktivní na trhu, a je šance, že se to povede."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....