Banes Motor České Budějovice
26.05.2020, Filip Kortus

Motorácké brusličky se zúčastnil rekordní počet dětí

Školka bruslení pro děti ročníku 2011-2015 se konala v sezoně 2019/2020 každou neděli od září 2019 až do března 2020. Motorácká bruslička byla rozdělena do čtyř kurzů, kterých se zúčastnilo rekordních 258 dětí. Kurz obsahoval 8 lekcí.

Na školce se o děti starali zkušení trenéři, kteří se snažili, aby si děti vytvořili k bruslení správné návyky a pozitivní emoční vazbu. Po absolvování kurzu dokonce některé děti přešly do hokejové přípravky Motoru. Tréninky obsahovaly především herní formu nácviku bruslařských dovedností. Kurzy byly vždy zakončeny bruslením rodičů s dětmi, kdy si rodiče vyzkoušeli metodiku a herní formu bruslení. Na závěr měli rodiče s dětmi možnost volného bruslení. Každý malý bruslař dostal na památku motorácký odznak.

Hodnocení Jakuba Čelikovského, hlavního trenéra školky bruslení: „Snažíme se pokračovat v tradici trenérky Kamily Hansové, která nedělní školku bruslení založila a dlouhá léta vedla. Jako klub usilujeme o to, abychom rodičům s dětmi nabídli co nejširší spektrum nácviku bruslení a případného přechodu do naší hokejové přípravky. Za kurzy patří všem zúčastněným dětem velká pochvala za menší nebo větší zlepšení v bruslařských dovednostech. Všem trenérům patří také velké poděkování za trpělivost a jiskru v práci s dětmi.

Bruslení pro děti připravujeme i na příští sezonu 2020/2021. Bližší info s přihlášením najdete na stránkách Motorácké brusličky – motorackabruslicka.estranky.cz

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....