Banes Motor České Budějovice
02.11.2020, Petra Bicková

Na zápasech jsme hodně nervózní, shodují se partnerky hokejistů

Obvykle vám představujeme samotné hráče MADETY Motor, tentokrát vám přiblížíme jejich partnerky. Vyzpovídali jsme manželky Romana Přikryla a Víta Christova a přítelkyni Zdeňka Doležala. Chodí podporovat své partnery na zápas a znají všechna hokejová pravidla? A jak bojuje s odloučením od partnerky David Gilbert?

Když se řekne hokejová manželka, mnoho fanoušků si možná vedle hokejistů podle stereotypních předsudků představí modelku. Motoráci ale vedle krásy sází i na intelekt. Přítelkyně Zdeňka Doležala Alice Králíková pracuje jako fyzioterapeutka. Nabízí se tedy, že je budějovický útočník v dobrých rukou a má doma potřebnou péči. „Tak v tomhle je to klasická kovářovic kobyla,“ se smíchem vyvrací očekávání. Manželka Romana Přikryla Lucie se živí jako finanční manažerka. I to se může hokejistovi hodit.


Každý hokejista je určitě rád, když ho na stadion přijde podpořit partnerka. To se budějovickým hráčům splnilo. „Vždy když jsem mohla, tak jsem manžela šla podpořit,“ říká Sabina Christov a doplňuje, že ji manžel naučil všechna pravidla. Hokeji rozumí i Lucie Přikrylová. „Na hokej chodím ráda a řekla bych, že pravidla znám, ale manžel si to nemyslí,“ říká se smíchem. Jak je znát z úvodní fotky, téma hokeje se nevyhnulo rodině Přikrylových ani na svatbě.
Na každý zápas chodila dříve i Doležalova partnerka Alice, teď je tomu ale jinak. „S roční dcerkou, která moc neposedí, to není tak jednoduché. Snažím se s ní chodit třeba alespoň na jednu až dvě třetiny,“ doplnila Králíková.

A jak prožívají partnerky hráčů zápas? „Jsem nervózní, protože chci, aby se vyhrálo a manžel nepřišel domu naštvaný,“ říká Sabina Christov. Nervozitou trpí na zápasech i Lucie Přikrylová: „Musím říct, že to docela prožívám a nervózní jsem. Po těch všech zraněních, co Romča měl, se není čemu divit,“ vysvětluje Lucie. Podobně to má i přítelkyně Zdeňka Doležala. „Jsem nervózní hlavně v situacích, ve kterých hrozí úraz,“ říká Alice.

Život hokejisty s sebou přináší časté stěhování za angažmá. „My tohle naštěstí zažili jen jednou a doufáme, že dlouho zase nezažijeme. Každopádně je pro mě těžké být tak daleko od rodiny,“ vysvětluje Sabina Christov, která pochází z Třince. Sabina je zároveň čerstvou maminkou malého Tobiáše. „Budějovice jsou krásné město a je tady hodně možností, kam se projít. Nejraději chodím s malým na procházky kolem Vltavy,“ pochvaluje si jihočeskou metropoli Sabina. Lucie Přikrylová už si na časté stěhování po těch letech zvykla. „Samozřejmě to není jednoduché hledat si v každém městě novou práci, bydlení a být bez přátel a rodiny, které máme v Plzni. Na druhou stranu poznáváme oba nová místa a přátele,“ shrnuje kočovný život s hokejistou Lucie. Podobného názoru je i Doležalova partnerka Alice: „Život je potřeba přizpůsobit z velké části hokeji, kde se plány často mění. Je nutné být flexibilní.“

Srdce urostlého kanadského útočníka Davida Gilberta získala Američanka Katie, která pochází z Chicaga. Na život přes oceán jsou zvyklí, letos jim ale do vztahu zasáhl koronavirus. „Normálně se mnou tráví pět až šest měsíců v Evropě a chodí na hokej do Budvar arény, tuhle sezonu je to ale jinak. Nemůže za mnou přiletět kvůli viru. Rok 2020 je těžký,“ smutní po své přítelkyni Gilbert.

Jinak si ale evropské angažmá pochvaluje. „Trávíme hodně času od sebe, ale zase když jsme spolu, můžeme cestovat a poznávat nová místa," pozitivně zhodnotil hokejový vztah kanadský útočník.




Zobrazit příspěvek na Instagramu

#motor #ceskebudejovice 👍🏾🏒

Příspěvek sdílený Roman Přikryl (@romanprikryl10),

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....