Banes Motor České Budějovice
20.02.2021, Jiří Michal

Naposledy proti Zlínu. Porazí Motor Berany potřetí v sezoně?

Již bez šance na vyřazovací boje se hráči Motoru vydají bojovat alespoň o naději na třináctou příčku proti Zlínu, se kterým v letošní sezóně mají Jihočeši pozitivní bilanci dvou výher a jedné porážky. V tomto týdnu odehrají svěřenci Václava Prospala poslední, čtvrté utkání ve kterém budou usilovat o třetí skalp Beranů. Zápas ve Zlíně startuje od 15:30 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

Berani Zlín

Zlínští sice ještě mají teoretickou šanci prodloužit si sezonu a podívat se do vyřazovacích bojů, zatím to však na velký dostih z pohledu Zlína nevypadá. Svěřenci Roberty Svobody se aktuálně nachází na nepostupovém třináctém místě a jejich ztráta na dvanáctou Olomouc činí třináct bodů v době, kdy do konce základní části zbývá odehrát sedm utkání. Naposledy se Berani představili na ledě brněnské Komety, která jim uštědřila debakl 9:3. Ani vyhlídky z posledních několika předešlých zápasů nejsou úplně růžové. Ve středu sice Zlín porazil Mladou Boleslav, ovšem před touto výhrou čítal celek šest prohraných duelů v řadě.

Nejproduktivnějším mužem sestavy je stálice Antonín Honejsek, který posbíral celkově 23 bodů zásluhou šesti přesných zásahů a sedmnácti gólových přihrávek. Nejvíce vstřelených branek má na svém kontě Bedřich Köhler, který se ze své trefy radoval již devětkrát. Jistotu v brankovišti představovalo brankářské duo Libor Kašík – Daniel Huf. První jmenovaný disponuje úspěšností 91,53 % a průměrem 3,08 obdržených branek na zápas, jenomže kvůli zranění v sestavě Zlína chybí. Nová jednička Huf má o něco horší čísla, doposud kryl 90,92 % pokusů soupeře a průměrně inkasoval 3,06 gólu na zápas. Hosté navíc jistě touží po druhém skalpu Motoru v sezoně a prvním na domácím ledě.

Sestava Zlína ze zápasu s Kometou (19. 2.)

Huf – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Ferenc, Žižka (C), Suhrada, Matyáš Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (A), Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Köhler, Chludil, Dufek – J. Ondráček, Karafiát, Dobiáš. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira..

Z tábora Motoru

Jihočeši již nemají šanci postoupit do play off, nechtějí však soupeřům dát nic zadarmo. Motor by i rád se alespoň odrazil od posledního místa tabulky a právě zápas se Zlínem bude pro tento cíl klíčový. „Rozhodně chceme vyhrát a dostat se alespoň na to třinácté místo. Nikdo přeci nechce být poslední,“ sdělil pro klubový web asistent trenéra Aleš Totter. Naposledy se Motor představil doma proti Liberci. Utkání bylo sice dobře z pohledu domácích rozehrané, Liberec nakonec ale ukázal svou sílu a stejně jako Kometa si z Budvar arény v tomto týdnu odvezl tři body.

Zdeněk Doležal na konci sezony střelecky pookřál a jeho jméno se objevilo i ve s rovnání s nejlepšími bodujícími hráči ligy. Za dosavadní průběh sezony dokázal nasbírat 31 bodů, když patnáctkrát slavil vstřelený gól a šestnáctkrát vyslal gólovou přihrávku. V tabulce Radegast indexu si polepšil René Vydarený, který již má na svém kontě 96 bodů. Z brankářské dvojice vychází statisticky lépe Jan Strmeň, ovšem není jasné, kdo se objeví v brankovišti na ledě Zimního stadionu Luďka Čajky.

„Chceme vyhrát za tři body, abychom měli ještě nějakou šanci přeskočit Zlín v tabulce. Ve Zlíně jsme již dokázali zvítězit a věřím, že pokud budeme mít stejný pohyb jako v utkání s Libercem a vyvarujme se chyb, tak můžeme vítězství zopakovat. Do zápasu jdou všichni hráči kromě Gabina Villleho, který utrpěl otřes mozku a měl by být mimo okolo deseti dní,“ dodal pro klubový web Totter.

Sestava Motoru ze zápasu s Libercem (19.2.)

Čiliak – Vydarený (C), Plášil, Štencel, Slováček, Lytvynov, Kubíček – Jonák, D. Voženílek, Holec – M. Novák (A), R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, P. Novák – Ville, Gilbert, Alderson.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....