Banes Motor České Budějovice
23.06.2020, Filip Kortus

O druhý Motor kemp byl velký zájem

O uplynulém víkendu proběhl druhý Motor kemp. Na účastníky čekal nabitý program, který mimo jiné zpestřila beseda s Martinem Hanzalem. Celý průběh kempu přiblížil hlavní trenér mladších žáků B Michal Michal.

I o druhý Motor kemp byl velký zájem, proto byla dokonce navýšena kapacita účastníků. „Měli jsme dvě skupiny po třiceti, takže dohromady šedesát dětí. Většina z nich se k nám vrátila z prvního kempu a zúčastnila se i druhého, navíc jsme měli další zájemce,“ vysvětlil jeden z trenérů Michal Michal.

I tentokrát čekal na děti bohatý dvoudenní program, který přinesl tréninky na ledě i na suchu. „Musím říct, že opravdu makaly a měly toho dost. Plno z nich trénovalo přes týden u nás a navíc se zapojily i o víkendu, takže klobouk dolů před nimi,“ ocenil Michal.

Plán se podobal prvnímu kempu, i tentokrát nechyběla beseda či kompenzační cvičení. „Andrea Veselá vedla s dětmi cviky na protahování a další cvičení. Na besedu dorazil Martin Hanzal, takže děti měly možnost se na cokoliv zeptat. Přijel i Aleš Kotalík a podívali jsme se do kabiny A-týmu,“ dodal.

V pátek a sobotu proběhne poslední z Motor kempů, určen bude znovu pro hokejisty ročníku 2007 a mladší „Budeme se snažit, aby se na kemp dostaly i jiné děti a měly možnost se zúčastnit. Uvidíme, jaký bude zájem, ale je možné, že znovu navýšíme kapacitu,“ prozradil na závěr Michal Michal.


Na trénování žákovské kategorie se těším, říká Michal Michal

Jaká byla uplynulá sezona u základny A?
Specifické pro základnu A bylo, že jsme měli mužstvo rozdělené na dva týmy. Vyhovovalo nám to, protože každý hráč měl dostatek prostoru a hrál dost. Trénovali jsme čtyřikrát týdně, z toho třikrát na ledě a jednou na suchu. Poté jsme měli dokonce čtyři tréninky na ledě. Pro tak mladé kluky to byla náročná porce, ale zvládali to dobře.

Zápasy probíhaly formou turnajů?
Měli jsme ligová utkání. Tím, že jsme měli dvě mužstva, tak se nám často stávalo, že se střetávaly proti sobě. Nadcházející sezonu už to tak nebude. Potkávali jsme se s soupeři z kraje, ale musím říct, že konkurence nebyla tak silná. Objevilo se několik týmů, se kterými jsme odehráli kvalitní zápasy, ale nebylo jich moc. Zároveň jsme byli přihlášení do malé ligy, která se hrála formou turnajů, kde jsme odehráli dalších několik utkání.

Berete jako velkou výzvu, že poprvé budete trénovat žákovskou kategorii?
Ano, určitě. Jsem rád, že pokračuji se stejným týmem a moc se na to těším. Udělali jsme s Lukášem Chaloupkou velký kus práce a na hráčích se to projevilo. Kluci jsou pracovití a hrozně rád vidím, že si hokej užívají.

Co za soupeře vás čeká v nadcházejícím ročníku?
Soutěž bude doplněna o celky z Plzeňského kraje, takže by měly výrazně pozvednout úroveň. Chceme, abychom odehráli co nejvíce těžkých a náročných utkání.

Přechod z malého kluziště na velké už jste zvládli?
Už jsme na něm hráli v minulé sezoně se základnou A. Svaz před minulým ročníkem rozhodl o změně kategorií a věk u jednotlivých týmů se pozastavil. V základně A jsme tak se svými svěřenci strávili dvě sezony.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....