Banes Motor České Budějovice
16.08.2020, Jiří Michal

Odveta s Kladnem již v pondělí. Dokáže Motor opět bodovat?

První polovina základních skupin Generali Česká Cupu je minulostí, nyní přicházejí na řadu odvety. Kladenští Rytíři se naposledy poroučeli do šaten proti Motoru po velmi nepříznivém výsledku před zraky vlastních fanoušků. Teď se oba týmy setkají znovu, ovšem tentokrát v Budvar aréně. Již toto pondělní utkání by mohlo napovědět vůči postupovým příčkám.

Kladenští Rytíři po nucené karanténě začali sice výhrou na pražské Spartě a zdálo se, že by se mohli držet blízko postupových pozic. Poté však přišly dvě porážky a z toho právě již zmiňovaná v poměru 3:8 proti Českým Budějovicím před domácími fanoušky. Pokud srovnáme tedy rivalitu obou hokejových měst, kladenští hokejisté mají svému sokovi z jižních Čech co vracet.

V pátek Rytíři ještě absolvovali bitvu na ledě plzeňské Škodovky, ale i zde na svého soupeře nestačili. S celkovým ziskem tří bodů se Středočeši zatím krčí na posledním místě skupiny A, právě s Motorem však mají o jeden zápas méně a stále mohou bojovat o postup do čtvrtfinále. Nejproduktivnějším hráčem kádru je mladý útočník Tomáš Urban se 3 body (2+1). Lepší čísla v brankovišti zatím zaznamenal Petr Jiroušek, jenž disponuje 91,44% úspěšností.

Sestava Kladna z utkání proti Spartě: Jiroušek (Košarišťan) – Kehar (A), Zelingr, Štochl, V. Sorokin, Mikliš, Ticháček – Hlava, Račuk (C), Urban – Guman, Kubík, Bílek – Hajný, Pitule (A), Š. Bláha – Routa, Filip, O. Bláha.

GČC 4. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Rytíři Kladno

pondělí 17.08.2020, 17:30, Budvar aréna


Poslední vzájemné utkání (13. 8. 2020):

Kladno - Motor 3:8 (0:2, 0:3, 3:3)
Branky a nahrávky: 43. O. Bláha (Kehar), 50. Urban (Hajný), 52. Urban (Račuk, Guman) - 1. Holec, 12. Beránek (Toman, Christov), 26. Pýcha (Indrák, Raška), 27. Beránek (Slováček, Karabáček), 38. Christov (Michnáč, Slováček), 41. Venkrbec (Vydarený), 49. Plášil (Raška, Venkrbec), 60. Holec (Pýcha, Novák) Rozhodčí: Lacina, Pilný - Ganger, Klouček. Vyloučení: 8:9, navíc Hajný, Mikliš a Zajíc (všichni KLA) 10 min., Karabáček a Pavel 10 min. a Beránek (všichni CEB) 5+OK. Využití:1:1. Diváci: 578.

Motor: Patera - Vydarený, Pavel, Pýcha, Plášil, Slováček, Kachyňa - Christov, Venkrbec, Holec - Novák, Gilbert, Toman - Beránek, Michnáč, Karabáček - Raška, Čížek, Indrák
Kladno: Košarišťan - Kehar, Zelingr, Štochl, Sorokin, Mikliš, Zajíc, Ticháček - Hajný, Račuk, Bernat - Guman, Kubík, Routa - Hlava, Pitule, Jelínek - Urban, Filip, O. Bláha

Zdroj: Rytíři Kladno

Z jihočeského tábora

Nabitý program v minulém týdnu zvládli svěřenci Václava Prospala dá se říct velmi dobře. Nyní je čeká druhý, ve kterém se i rozhodne, zda si nováček v nejvyšší soutěži zahraje i vyřazovací část turnaje. Aktuálně Motor drží druhé místo, které postup zajišťuje, náskok na třetí Plzeň však činí pouhý bod, ale Škodovka má o zápas více. Českobudějovičtí hokejisté se tak budou snažit i podruhé v rámci Generali Česká Cupu zdolat Kladno. Souboj přikořeňuje i fakt, kdy poslední třetina zápasu na Kladně byla pořádně vyhrocená a bylo rozdáno hodně trestů. "Zápas na Kladně byl ve třetí třetině rozhodnutý, hrál se otevřenější hokej, hráči už byli unavení, když hráli třetí zápas ve čtyřech dnech. Za těch okolností emoce vybuchnou jednodušeji, po pár zákrocích to k potyčce vše směřovalo. Stalo se, hráči se za sebe umí postavit, to k hokeji patří. Myslím, že pondělní zápas s Kladnem toto nijak neovlivní, že se začne v klidu," řekl pro klubový web trenér Aleš Totter.

Vstupenky na domácí zápasy s Kladnem a Spartou

Vstupenky na zápasy s Kladnem a Spartou, které se odehrají v pondělí a v úterý, jsou v prodeji za 50 Kč. VSTUPENKY ZDE. Na zápasy je nutné dorazit s rouškou.

Průběžná tabulka

Umístění Zápasy Skóre Body
1. HC Sparta Praha 4 15:10 7
2. ČEZ Motor ČB 3 14:10 6
3. HC Škoda Plzeň 4 10:13 5
4. Rytíři Kladno 3 7:13 3

Do čtvrtfinále Generali Česká Cupu postoupí dva nejlepší týmy ze skupiny.


Zdroj foto: FB Rytíři Kladno