Banes Motor České Budějovice
10.08.2020, Filip Kortus

Po prohře na Spartě hostí Motor na domácím ledě Plzeň

Po smolném vstupu do Generali Česká Cupu čeká hokejisty Motoru další prověrka, která přijde hned další den. Už v úterý přivítají svěřenci trenéra Václava Prospala na domácím ledě Škodu Plzeň. Duel startuje v 17:30 a sledovat ho můžete v živém přenosu na Hokejka TV. Vstupenky na zápas s Plzní už si může koupit každý fanoušek bez omezení za 50 Kč. Těšíme se na vás - a nezapomeňte si s sebou roušky! VSTUPENKY ZDE, případně od 15:30 na pokladně.

Náš soupeř - HC Škoda Plzeň

Plzeňský klub skončil v uplynulém ročníku Tipsport extraligy na páté pozici, protože play off už se kvůli koronaviru nerozehrálo. Po sezoně udělalo vedení západočeského klubu několik hráčských změn. Odešel brankář Jaroslav Pavelka, tým opustili i Bohumil Jank, Adam Jánošík nebo Vojtěch Němec. Do Motoru zamířil Miroslav Indrák, který strávil část poslední sezony na hostování ve Vítkovicích. Skončil i Martin Heřman, který zamířil do Vrchlabí.

Z Kladna se vrátil produktivní útočník David Stach, z Olomouce přišel Pavel Musil. Posilou do brankoviště se stal Dominik Pavlát. V týmu setrvali i čtyři Jihočeši, kteří v minulosti působili v Motoru - Roman Vráblík, Milan Gulaš, Tomáš Mertl a Luboš Rob mladší.

Do Generali Česká Cupu vstoupili Plzeňští úspěšně, když na poslední chvíli otočili utkání na Spartě a vyhráli po prodloužení. Indiáni nastoupili v následující sestavě: Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), Lang, Kaňák, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (C), Suchý – Stach, Musil, Rob – Malát, Kracík, Straka (A) – Kodýtek, Eberle.


GČC 2. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Škoda Plzeň

úterý 11.8.2020, 17:30, Budvar aréna


Poslední vzájemné utkání (6. 8. 2019):

Motor - Plzeň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Veselý (Prokeš) – 25. Přikryl (Indrák), 52. Vlach (Kantner). Rozhodčí: Jílek, Šperl – Jindra, Flegl. Vyloučení: 3:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 2700.
Motor: Strmeň – Svach, Suchánek, Kachyňa, Plášil, Lytvynov, Pavel – Holec, Kloz, Doležal – Christov, Prokeš, Veselý – Heřman, Venkrbec, Hawerchuk – Havel, Dančišin, Beránek.
Plzeň: Pavelka – Budík, Vráblík, Malík, Moravčík, Houdek, Kaňák – Němec, Vlach, Kantner, Rob, Přikryl, Indrák, Pour, Kolda, Mužík, Eret.

Z kabiny Motoru

Jihočeši ztratili v poslední třetině slibně rozehrané utkání na Spartě a na úvod letního turnaje si tak připsali porážku. Premiérové utkání v dresu Motoru odchytal Marek Čiliak, představily se i další nové posily. Proti Plzni je pravděpodobné, že trenéři promíchají sestavou a šanci dostanou i jiní hráči než v Holešovicích. "Zápas se Spartou si vyhodnotíme a o sestavě na Plzeň se rozhodne v úterý ráno, kdy se ji kluci dozví na rozbruslení," prozradil trenér Motoru Václav Prospal. "Na první domácí zápas se těšíme, budeme se chtít prezentovat dobrým výkonem a samozřejmě vyhrát," nenechává kouč na pochybách.

Českobudějovičtí v Praze poznali, že soupeři v extralize chyby odpouštět nebudou a dokážou je nemilosrdně potrestat. To ostatně vypíchl v pozápasovém hodnocení i trenér Prospal. Jeho celek čekal po pátečním restartu přípravy úvodní duel, některé herní situace ještě mužstvo ani nestihlo trénovat. "Přesilovkám jsme věnovali zatím asi deset minut z jednoho tréninku," hořce se pousmál Prospal. Potěšit ho mohlo nasazení a výkon čtvrté lajny mladíků, zvlášť Matouš Hrubec se dostával i do častého zakončení. "Mladí kluci by měli přinést do hry energii a nadšení. A když k tomu ještě dokážou přidat gól, tak je to pro ně obrovské plus. Každý zápas za áčko v této fázi kariéry jim může jedině pomoct," zhodnotil Václav Prospal.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice