Banes Motor České Budějovice
13.09.2020, Michal Špírek

Poslední příprava. Repete zápasu s Lincem už dnes, tentokrát na rakouském ledě

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor se v neděli představí v Linci, kde s místními Černými křídly sehraje odvetu z naplánovaného přípravného dvojzápasu. Navážou Prospalovi svěřenci na páteční těžce vybojované vítězství? Motor má poslední šanci doladit svou hru před čtvrtečním startem extraligy!

Náš soupeř - EHC Black Wings Linz 1992

Linec nastoupil v pátek v Budvar aréně vůbec ke svému prvnímu přípravnému duelu. A nevedl si vůbec špatně, Motoru byl vyrovnaným soupeřem a Jihočeši jej udolali až gólem v poslední vteřině hry. "Naši hráči dokázali obstát proti rychle hrajícím Čechům a uměli se dobře přizpůsobit novému systému hry," těšilo po zápase kouče Lince. Kanadský trenér Pierre Beaulieu, který tým před sezónou převzal, viděl své svěřence poprvé v zápase, další možnost bude mít už v neděli. "V neděli to bude pro naše kluky další těžký zápas, protože tým Budějovic je dobře organizovaný. Nicméně my budeme i nadále pracovat na zdokonalení našeho systému,“ vyhlíží Beaulieu další utkání s Motorem.

Sestřih zápasu Motor - Linec

Přípravný zápas

EHC Black Wings Linz 1992

Madeta Motor České Budějovice

neděle 13.9.2020, 17:30, Keine Sorgen Ice Arena

Z kabiny Motoru

Motor finišuje se svou přípravou na sezónu a snaží se dohnat co se dá z manka, které nabral při vynucených dvou karanténou způsobených výpadků. V přípravných zápasech má Madeta Motor zatím vyrovnanou bilanci čtyř výher a čtyř porážek, v Linci se ji tak budou Budějovičtí snažit překlopit k pozitivnímu výsledku. Trenéři budou apelovat hlavně na udržení konzistentní úrovně hry po celých šedesát minut. Trenéra Prospala totiž po pátečním zápase mrzely výpadky v určitých fázích utkání. "Ano, příprava je hrubě narušena, ale potřebujeme se co nejrychleji srovnat a hrát celý zápas. Byli jsme lepší než ve Varech, dokázali jsme ten zápas vyhrát, ale je škoda, že jsme si to vedení nedokázali ubránit. Tady je to jen příprava, ale v extralize nás to může stát body a je ještě hodně věcí, které musíme zlepšit. Co se mi nelíbilo je, že útočníci v některých pasážích nechtěli kotouč," všiml si Václav Prospal.

Linec prověřuje Motor trochu jiným stylem hokeje, než kterým se prezentují české kluby. "Hrají přímočařeji, snaží se hrát rychle. Souboje se dohrávají, celkově to v pátek bylo tvrdší oproti předchozím přípravným zápasům, vznikalo hodně vzájemných potyček. Pro nás je to dobrá prověrka," hodnotí asistent trenéra Aleš Totter.

Motoráci se v neděli ráno ještě sešli k tréninku v Budvar aréně, následně zamíří směr Rakousko. Oproti pátečnímu zápasu se v Linci vrátí do sestavy čtveřice hokejistů, obránce Slováček a útočníci Michnáč, Raška a Indrák. Do utkání nastoupí jako gólmanská jednička Jiří Patera, záda mu bude krýt junior Marek Dvořák. Marek Čiliak, který vynuceně odstoupil z pátečního duelu už v průběhu první třetiny, by se měl zpět do tréninku zapojit v úterý.

V pondělí bude mít tým Motoru volný den, pak už budou následovat tréninky zaměřené na start soutěže a prvního extraligového soupeře. Ve čtvrtek totiž vše odstartuje - Motor doma přivítá hradecký Mountfield!

Jiří Patera po prvním zápase s Lincem

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....